Nyheter

Sjekk hvem som har åpnet i Pedersgata

I de gamle lokalene til Peders har Alex Uapsanthiah åpnet thairestaurant som satser på autentisk thailandsk mat med store mengder chili.

Bilde 1 av 2

Forrige helg åpnet Chilli Thai Take Away dørene i Pedersgata 7. På tross av vinterferie har de hatt en god første uke, og innehaver Alex Uapsanthiah er godt fornøyd så langt.

– Det har vært et par travle dager, men vi merker at det er vinterferie og færre folk i byen, sier han.

Planleggingen av den nyåpnede thairestauranten startet allerede i 2015, og Uapsanthiah er glad for å endelig ha åpnet.

– Nå mangler vi bare et par bord og stoler, så er vi skikkelig i gang. Jeg gleder meg veldig til alt endelig er på plass, sier han.

10 chili per rett

Hos Chilli Thai Take Away får du ekte thaimat, ifølge Uapsanthiah. Og ekte thaimat består av ferske grønnsaker og mye krydder – spesielt chili, noe som også er grunnen til navnet på det nye serveringsstedet.

– Vi liker sterk mat, og i de fleste rettene brukes det rundt 10 chili. I noen helt opp til 20, sier Uapsanthiah til RA.

– Så dere lager ikke maten litt mildere for nordmenn?

– Nei, vi kjører det like sterkt her som i Thailand. Dessuten virker det som om nordmenn tåler mer sterk mat nå, enn før, sier Uapsanthiah.

– Nordmenn har nok blitt litt mer internasjonale, og setter pris på mer enn bare salt og pepper, legger han til.

«Business er business»

Selv er han glad i alt som står på menyen, men hvis han må velge er nok favorittretten Kaeng Pa, en rett som på norsk oversettes til «skogsuppe».

Hos Chilli Thai Take Away forsøker de å bruke så mange asiatiske grønnsaker som mulig, men Uapsanthiah sier det til tider kan være vanskelig å få tak i.

– Da må vi finne grønnsaker som ligner i smak. Vi ønsker jo at det skal bli så likt den maten som serveres i Thailand som mulig, sier han.

Selv om Chilli Thai åpner i Stavangers største take away-gate, er ikke innehaveren redd for hvordan driften skal gå.

– Det blir nok litt konkurranse i og med at det er så mange forskjellige spisesteder her, men «business er business», sier Uapsanthiah.

Ønsker velkommen

Rett over gata for Chilli Thai ligger Original Thai, som også serverer mat fra Thailand.

– Jeg ønsker alle velkommen til gata, sier Kenneth Wongkham som har drevet Original Thai i seks år.

Han synes det er flott at nye spisesteder velger å etablere seg i den internasjonale gata, men han skulle gjerne sett litt mer variasjon.

– Ja, hadde det kommet på plass noe marokkansk eller argentisk, noe som skiller seg litt ut fra det som allerede er her, hadde jeg blitt glad, sier Wongkham.

Etter seks år i gata vet han hva som må til for å lykkes.

– Det ligger mye arbeid bak, og det er viktig å skape seg et godt rykte, og å være omgjengelig. I tillegg til å lage god mat, selvfølgelig, sier han, og legger til:

– Konkurranse er bare sunt, og det er gøy med alle som kommer til Pedersgata. Og selvfølgelig er det også veldig gøy at det nå finnes en Michelin-stjerne her, sier Wongkham.

Mer fra Dagsavisen