Verdensmester Magnus Carlsen stiller i spissen for samtlige av verdens beste sjakkspillere når turneringen starter i Stavanger i dag.

Sjakkeliten på plass i Stavanger

Verdens beste sjakkspillere, med Magnus Carlsen i spissen, har kommet til Stavanger. I dag starter turneringen Norway Chess.

I tillegg til Carlsen, er storheter som indiske Vishy Anand og Levon Aronian fra Armenia på plass i oljebyen, skriver Stavanger Aftenblad.

Også russeren Sergej Karjakin stiller i årets utgave av Norway Chess. I fjor var han en av dem som utfordret Carlsen, som endte opp med å vinne på hjemmebane. To ganger tidligere – i 2013 og 2014 – har Karjakin selv gått seirende ut av turneringen.

–Vi har en historisk styrke på turneringen. Det har gitt oss mye oppmerksomhet, sier Norway Chess-gründer Kjell Madland, som har klart å samle verdens ypperste sjakkelite. I tillegg venter arrangøren journalister fra mange land til turneringen.

– Det kommer også en del tilreisende publikum, sier Madland.

Arrangementet starter med en lynsjakkturnering i dag. Den avgjør oppsettet i hovedturneringen, som begynner tirsdag ettermiddag.

Lynsjakken og de første rundene i hovedturneringen spilles på Clarion-hotellene Air og Energy, mens de siste tre rundene spilles i Stavanger Konserthus. Turneringen avsluttes lørdag 16. juni.

(©NTB)