Rosenborg er sugen på å hente Samuel Adegbenro fra Viking. Foto: Carina Johansen/NTB scanpix

Siv Jensen besøkte pengebinge i Nordsjøen

Finansminister Siv Jensen (Frp) besøkte tirsdag Valhall-feltet sør i Nordsjøen, et oljefelt som skal produsere en halv milliard fat olje i minst 33 år framover.

– Dette er en installasjon som har vært i drift lenge, og som har produsert enorme inntekter for det norske samfunnet gjennom mange år. Ambisjonen er å holde det gående fram mot 2050, sier Jensen til NTB.

Valhall-feltet ble funnet i 1975, og utbyggingen ble vedtatt to år senere. Feltet ble åpnet for produksjon i 1982. Oljen på feltet eksporteres via Ekofisk til Teesside i Storbritannia, mens gassen eksporteres via Norpipe-systemet til Emden i Tyskland.

LES OGSÅ: Forsiktig optimisme i oljebyen

Valgkamp

Siv Jensen sier hun mener det er viktig å bruke tid i Nordsjøen i valgkampen.

– Dette er en viktig næring for Norge som har vært gjennom store utfordringer de siste årene. Det er viktig å synliggjøre at dette er en viktig næring også i fremtiden, en næring som kommer til å sysselsette mange mennesker, og en næring som vil gi store verdier og bidra til mye velferd i det norske samfunnet i årene som kommer, sier finansministeren og advarer:

– Det betinger et politisk flertall som fortsatt vil satse på forutsigbare rammebetingelser, og det kan det spøke for nå, sier Frp-lederen.

Siden starten i 1982 er det produsert en milliard fat oljeekvivalenter på feltet, ifølge operatøren Aker BP. Målet er å produsere ytterligere 500 millioner fat på feltet.

LES OGSÅ: Advarer mot mer oljeleting