Annonse
Hyklersk: FpU-leder Atle Simonsen mener det er hyklersk at KrF i en tid med fattigdom og store klimautfordringer, bruker all sin kraft på å stoppe søndagsåpne butikker. Foto: Pål Karstensen

Simonsen og Stokkebø har troen på stortingsplass

Verken Atle Simonsen (Frp) eller Aleksander Stokkebø (Høyre) kom inn på Stortinget med direktemandat fra Rogaland. Men begge har troen på at de likevel vil få plass på benken.

Annonse
Rogalandsavis

Av: Ingunn Walderhaug

Atle Simonsen (Frp) er på vei tilbake til hverdagen som politisk rådgiver i Barne- likestillingsdepertementet. 

Men om alt går slik han tror og håper, er han inne på Stortinget så fort Solveig Horne får fornyet tillit som barne- og likestillingsminister.

Sikker på plass på Stortinget

– Jeg vet at jeg er inne. Solveig Horne fortsetter så lenge det blir borgerlig regjering. Jeg visste at det var det som var den store muligheten for at jeg skulle få komme inn, slår Simonsen fast. 

Atle Simonsen var Rogaland Frps fjerdekandidat til Stortinget. Da 99,9 prosent av stemmene var talt opp, manglet han 6885 stemmer for å komme inn på direktemandat.

Men om førstekandidat Horne fortsetter i ministerstillingen, vil det åpne seg en plass for Simonsen.

– Hun har gjort en veldig god jobb og jeg ser ingen grunn til at hun ikke får fortsette. Men jeg får holde litt tilbake på jubelen foreløpig, legger han til.

Vil holde valgløftene om olje

– Jeg gleder meg til å kunne delta i debattene selv og til å stå på Stortingets talerstol. Jeg har veldig stor ydmykhet for den rollen Stortingets representanter har, sier han.

Han lover å holde det han har lovet sine velgere i Rogaland - satsning på det han kaller å «kaste janteloven ut av skolen» og å sørge for at en konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten finner sted.

– Det aller viktigste er å sørge for at oljeeventyret får fortsette, mener han.

I mellomtiden går hverdagen sin vante gang.

– Først skal vi legge frem et statsbudsjett, så jeg er i full jobb fram til midt i oktober. Så det er framdeles usikkert når jeg eventuelt begynner på Stortinget, avslutter Atle Simonsen.

Tror ikke på store utskiftninger

Samferdselsminster Ketil Solvik-Olsen (Frp) har troen på at også han fortsetter som statsråd.

– Jeg trives godt og har ikke behov for å flytte på meg, sier han til Stavanger Aftenblad, onsdag.

Solvik-Olsen uttaler videre at han oppfatter at de har hatt en «relativt stor ro» rundt regjeringen. Han ser ikke grunn til store utskiftninger.

Mistet sitt direktemandat

Onsdag ble det også klart at Rogaland Høyre ikke fikk nok stemmer til å sikre fem mandater på Stortinget.

Nummer fem på Rogaland Høyres stortingsliste, Aleksander Stokkebø, mister direktemandatet. Plassen gikk til Arbeiderpartiets Øystein L. Hansen.

Stokkebø har, i likhet med Atle Simonsen (Frp), likevel en mulighet for å rykke opp og sikre seg et sete. Det krever at Bent Høie får fortsette som helseminister.

– Det er klart jeg gjerne skulle sett at vi fikk inn fem på direktemandat. Men det viktigste er at det ble borgerlig flertall og at Erna får fortsette som statsminister, sier Aleksander Stokkebø.

Han regner Høie som en selvskreven kandidat som helseminster og er innstilt på å likevel komme inn på tinget.

1

Annonse