Tidligere Staal-trener Antonio Martins Silva er ny assistenttrener på Gjemselund. Foto: Kongsvinger IL.

Silva blir assistenttrener i Kongsvinger

Tidligere hovedtrener i Staal, Antonio Martins Silva, har funnet seg en ny klubb etter den korte affæren i Haugesund. Nå skal han prøve seg som assistenttrener i de dype skoger på Kongsvinger.

Følg RA Sporten på Facebook!

Antonio Silva gjorde sine saker meget bra med Staal Jørpeland som vant sin divisjon forrige sesong, men på grunn av omleggingen rykket ikke laget opp. Det gjorde imidlertid Silva som ble hentet til Haugesund, men det ble et kortvarig engasjement. Nå er han klar til å prøve lykken i Kongsvinger.

– Vi har god erfaring med portugisere og António har gått samme skole som de vi har hatt tidligere. Han er en god match med Hans-Erik og kan være med å videreføre og utvikle oss fra i fjor, sier KIL-sjef Espen Nystuen til klubbens hjemmesider.

Rett på jobb i La Manga

Silva er allerede på plass i sin nye klubb, og har sine første arbeidsdager på grønt gress i La Manga.

– Jeg har veldig stor tro på prosjektet her og jeg tror måten klubben tenker på passer meg veldig bra. Samtidig tror jeg at vi kan utfordre hverandre på ting slik at vi kan utvikle oss, sier Silva. 

Han har utdanningsbakgrunn fra idrettsvitenskap og prestasjonsutvikling, jobbet i Portugal, Spania og Norge, og har UEFA A-lisens fra NFF. 

– Jeg trenger fotball. Og jeg er veldig fornøyd med å være på plass i KIL. Nå er jeg hundre prosent klar for å ta fatt på oppgavene, sier Silva som allerede har hatt mange lange diskusjoner med hovedtrener Hans-Erik Eriksen.