Susanne Andersen hylles fra alle kanter etter VM-debuten for senior, og synes selv avstanden opp til de aller beste var overraskende liten. Derfor går hun for gull allerede i 2019. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sikter seg inn på VM-gull i 2019

Susanne Andersen synes avstanden opp til de beste var overraskende liten, og er sterk i troen på at hun selv kan bli verdensmester. Det har hun nemlig tenkt å bli i britiske Harrogate i 2019.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter å ha levert over det en kan forvente av en førsteårs senior i sitt første VM, og det i tillegg på hjemmebane, har Susanne Andersen ingen planer med å si seg fornøyd med en sjuendeplass i VM. I Harrogate i Yorkshire i 2019 skal hun bli verdensmester.

– VM-løypen i 2019 skal være ganske lik som den her i Bergen, og om to år vil den passe meg enda bedre enn den gjør i dag. Da har jeg en realistisk mulighet til å kjempe mot de beste i verden og slå dem, for i dag synes jeg det er overraskende kort vei opp mot toppen, forteller hun.

LES OGSÅ: Andersen overgikk egne forventninger

Landslagssjefen tror på VM-gull

Ungjenta var utrolig aktiv hele løpet gjennom i sin første VM-fellesstart sammen med de største i verden, og viste ingen respekt der hun gikk rett i front.

– Jeg hadde egentlig en plan om å legge meg i front tidlig, og holde meg foran hele tiden. I den første bakken var det litt for å teste beina, og se om det var noen som ville være med i brudd. Vi skulle kjøre aggressivt i dag og vise oss frem, og det synes jeg vi gjør, sier Andersen.

Landslaggssjef Karl Erik Pedersen sier at det ikke er noe i veien for at Andersen kan klare målet om å bli verdensmester.

– Vi må se opp for henne i 2019 ja, og i 2020 i Tokyo. Hun har en helt spesiell vinnerskalle, sier landslagssjef Karl Erik Pedersen til NTB og fortsetter:

– Jeg hadde ikke forventet at hun skulle nå så høyt i dag, men vi vet at hun er en veldig spesiell utøver så det bor så mye i henne. Det var ingen ideell løype for henne, men hun er så bra teknisk og så bra i å ligge i felt. Hun drar store fordeler av det. At hun skulle sitte med i bakken der hele veien var i overkant, og ikke minst veldig gledelig slo landslagssjefen fast.

LES OGSÅ: Vil ta en lederrolle i norsk kvinnesykkel

Stolt over lagvenninnen

Lagvenninne Stine Borgli er full av lovord om Andersen. Selv tok hun ikke opp syklingen før hun var 18, året yngre enn det Susanne Andersen er i dag.

– Det er veldig kjekt at hun klarte å komme seg opp igjen etter den siste gangen opp bakken, og jeg er veldig stolt over å være på lag med henne. Hu og Vita kjører steinbra på slutten, og jeg skulle bare ønske jeg kunne være der for å ha hjulpet de, sier Borgli som selv gikk i bakken.

Det var bare et par hundre meter etter start, da hun kjørte på en annen rytter som hadde falt.

– Jeg fikk noen problemer med sykkelen, men kom meg opp igjen til feltet. Likevel preget det meg ut over i rittet, og på slutten slet jeg med kramper på baksiden av låret. Det er veldig typisk, og veldig kjedelig, men alt i alt er jeg happy med det vi som lag klarte å oppnå, sier Sandnes-jenta som mener dagen i dag er det største hun har vært med på i sin sykkelkarriere.

LES OGSÅ: Lutro føler seg heldig som får sykle i Bergen