Bård Bjørshol, administrerende direktør i Kaefer Energy, her sammen med Sigve Aabø, direktør for forretningsutvikling. Foto: Kaefer Energy

Sikret seg Statoil-kontrakter verdt milliarder

Statoil har tildelt reforhandlede rammeavtaler til Bilfinger Industrier Norge AS og Kaefer Energy AS.

Avtalene gjelder ISO-tjenester, altså isolering, stillas og overflatebehandling, skriver Statoil i en pressemelding.

Kontraktene har en samlet verdi på over syv milliarder norske kroner og varighet fram til utgangen av 2030.

– Vi ønsker forutsigbarhet i vår samhandling med leverandørene. Gjennom tett og god dialog med Bilfinger og Kaefer har vi nå fått på plass langsiktige avtaler som både har gode tekniske løsninger og som samtidig er kommersielt bærekraftig for selskapene. Dermed har vi det nødvendige grunnlaget til å kunne jobbe sammen over tid for å styrke sikkerheten og øke effektiviteten. Det ser vi fram til, uttaler direktør for anskaffelser i Statoil, Pål Eitrheim.

Rammeavtalene gjelder ISO-tjenester til norsk sokkel, med fleksibilitet til å bli brukt på tvers av alle anlegg på norsk sokkel og de norske landanleggene, heter det i pressemeldingen.

– Svært viktig

Kontakten med Kaefer Energy er den mest langsiktige kontrakten i bedriftens historie.

– Dette er en strategisk svært viktig kontrakt for Kaefer Energy, uttaler administrerende direktør Bård Bjørshol i en egen pressemelding.

Han mener kontrakten sikrer viktig og stabil sysselsetting i mange år fremover.

– Den kommer også på et tidspunkt hvor olje- og gassindustrien fortsatt opplever store utfordringer med redusert ordretilgang, og store utfordringer knyttet til opprettholdelse av sysselsettingsnivået.