Sigrid skal opptre på årets Utopia. Foto: NTB SCANPIX

Sigrid til Stavanger-festivalen Utopia i august

Sigrid er hentet til festivalen Utopia i Stavanger i slutten av august.

Arrangørene karakteriserer henne som kanskje landets største popartist for tiden.  

– Fra den lille byen Ålesund har Sigrid tatt enorme steg ut til verdens musikkbransje med en mentalitet, holdning og stemme større enn hva hennes 21 år skulle tilsi, sier festivalsjef Espen Yung Svendsen i en pressemelding. 

– Alt hun tar i blir til gull

Utopia arrangeres i år 24. og 25 august, som vanlig ved Stavanger konserthus.

– Det er fantastisk å kunne presentere Sigrid til Utopia! Hun har startet sport i det å produsere hiter, og det virker som alt hun tar på nå blir til gull. På den korte, men intense reisen har Sigrid allerede sikret seg status som en av de mest spennende popstjernene i verdens musikkindustri, melder Svendsen.

LES OGSÅ: Kygo til Stavanger

Tidlig i år ble hun annonsert som BBC Sound of 2018, og tok over arven til blant andre Adele, Ellie Goulding og Sam Smith. Hun har allerede spilt på tv-showene The Graham Norton Show, The Late Show with James Corden og Nobel Fredspris-konserten, har spilt verdensomspennende festivaler som Glastonbury, er booket inn til Coachella og headliner i år flere av de største norske festivalene.

– Det er sjelden jeg ser noe mer inspirerende enn å se Sigrid live på en scene. Hypen rundt Sigrid er definitivt velfortjent og jeg kan ikke vente til hun skal få vise Utopia-publikumet hvilken enorm artist hun er, sier Svendsen. 

Ny låt fredag 13. 

Med hiter som «Don’t Kill My Vibe», «Strangers», «Plot Twist» og «Raw» har Sigrid allerede blitt en av de mest lyttede artistene på streamingtjenestene. I tillegg spilte hun inn en coverversjon av Leonard Cohens «Everybody Knows» for den amerikanske superheltfilmen Justice League. I dag, fredag 13. april, ga hun ut  en ny låt, «High Five». 

– Hun har på rullende bånd hentet inn priser under Spellemannprisen, EBBA-prisen i Nederland og P3 Gull, og fått både nasjonal og internasjonal anerkjennelse, sier Svendsen.

SE OGSÅ: Se bilder fra Utopia dag én!

Utopia har i forkant hentet Kygo, Sondre Justad, Lvndscape (NL), og Maurice West (NL). Svendsen melder om flere artistslipp i løpet av de neste ukene.