Oilers-eier Tore Christiansen og trener Pål Gulbrandsen kunne tirsdag presentere to nye spillere, en kontraktsforlengelse og ny hovedsponsor på et pressetreff i DNB Arena. FOTO: ESPEN IVERSEN

Signerte trio – vurderer Espeland

Tirsdag signerte Oilers Tony Romano og Jonas Djupvik Løvlie. I tillegg skrev de ny avtale med Anders Tangen Henriksen. Nå mangler klubben bare tre spillere før stallen er komplett. En av disse kan bli Stefan Espeland.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers hadde i går lunsjmøte og pressekonferanse hvor de presenterte status på flere områder.

I forhold til det sportslige ble det klart at Tony Romano er tiltenkt rollen som en av de viktigste poengplukkerne kommende sesong. I tillegg til at Jonas Djupvik Løvlie vil være en viktig toveisspiller.

– Det sier seg selv at Romano vil få en viktig offensiv rolle. Han er rask, kan spille i flere posisjoner og har et godt skudd. Han var blant Lørenskogs beste i finalen i 2016, sier trener Pål Gulbrandsen til RA.

29-åringen, som ble draftet av New Jersey Devils i 2006, sørget denne sesongen for 54 poeng på 42 kamper i grunnserien for Odense.

Sesongen før det sto han for 55 poeng på 39 kamper i grunnserien for Lørenskog.

– Vi ble kjent med ham på godt og vondt i 2016. Han holdt på å snyte oss for NM-gullet da, bemerker mediekontakt Kjetil Garvik.

LES OGSÅ: Dansk Hall of Fame for Richard David

Vurderer Stefan Espeland

I tillegg til det er Jonas Djupvik Løvlie hentet inn på en toårig avtale. Han var under kontrakt i Lørenskog, men klubben er i krise og har permittert alle spillere. Angriperen med en fortid i blant annet Sparta og MS har 44 landskamper og er 26 år.

– En god toveisspiller. Han har levert rundt 40 poeng i Norge hver sesong. For oss vil han være en god bidragsyter med sin fart og fysikk. Han er god på skøyter og har et godt skudd, sier Gulbrandsen.

– Og nå er det vel naturlig at dere går etter Stefan Espeland om dere skal ha den beste tilgjengelige offensive norske backen?

– Det kan godt være at vi har kontaktet Espeland, sier Gulbrandsen – og gliser godt.

Den 28-årige landslagsbacken vartet opp med 52 poeng på 45 kamper i grunnserien for Lørenskog i fjor.

– Det ser ganske bra ut på backplass allerede, men om vi skal ha inn en offensiv erstatter for Tim Kunes er det naturlig å se mot ham. Vi får se hva det blir til.

LES OGSÅ: Disse lagene møter Oilers i CHL

Glad Djupvik Løvlie

Jonas Djupvik Løvlie gleder seg stort til å spille for Oilers. Han er permittert i Lørenskog og kunne forlate klubben som har økonomiske problemer.

– Jeg har bare hørt gode ting om Oilers og organisasjonen. Alt er profesjonelt. Jeg vil gjerne bli så god som jeg kan og det var et lett valg da de ringte, sier han til RA.

Løvlie sier at han ikke hadde tilbud fra utlandet.

Han er også glad for at de tidligere lagkompisene Villiam Strøm og Tony Romano går til Oilers.

– Romano var vår klart beste spiller i 2016. Et smart valg av Oilers.

LES OGSÅ: Vil helst forstette i Oilers

Tangen Henriksen blir

Gulbrandsen er også glad for at det er skrevet ny avtale med lokale Anders Tangen Henriksen.

– Vi merket at vi savnet hans fart og kraft da han ble skadet rundt jul denne sesongen.

Gulbrandsen er den første til å erkjenne at han er spent på hvordan stallen blir til slutt.

– Vi må bygge opp et nytt lag. Det var mange som forsvant. Så må vi også forvente at de som var her i fjor av de norske tar ytterligere ett nytt steg nå.

Mediekontakt Kjetil Garvik opplyser om at stallen snart er fylt opp nå. Oilers skal ha inn et par løpere til og én back. Dessuten skal det suppleres med juniorer. Her er planen å ha med to løpere og en back på hver trening.

– Vi var faktisk nære napp hos et par andre navn også i går. Her kan ting skje fort. Vi regner med å ha én eller to plasser på utlendingskvoten åpen etter at stallen er satt.
 

Fakta:
Navn: Jonas Djupvik Løvlie
Født: 14.10.1990
Posisjon: Venstre ving eller center
Høyde: 189 cm
Vekt 88 kg
Fra: Norge, Oslo
Poeng i Get-ligaens grunnspill: 165 på 290 kamper
Tidligere klubber: Lørenskog, Sparta, Södertälje, Manglerud Star.
Landskamper: 44

Fakta:
Tony Romano
Født: 1.5.1988
Posisjon: Høyre ving eller center
Høyde: 179 cm
Vekt: 84 kg
Fra: Smithtown, New York, USA
Poeng i Get-ligaens grunnspill: 55 på 39 kamper
Tidligere klubber: New York Bobcats, Cornell University, London Knights, Peterborough Petes, Bridgeport Sound Tigers, Utah Grizzlies, Chicago Express, Vienna Capitals, Vesterås, Malmö Redhawks, Lørenskog og Odense Bulldogs.
Landskamper: For USA U17