Camilla Herrem jubler etter en scoring i finalekampen mot Nederland. Foto: AFP/Jonathan Nackstrand

Showet seg til VM-gullet

Camilla Herrem og de norske jentene tok nok et VM-gull, etter en gnistrende god første omgang mot Nederland.

Kari Aalvik Grimsbø knuste Tess Wester fullstendig i keeperduellen. VM-finalen ble et vilt norsk show på vei mot 31-23-seier. Det sto hele 20–9 ved pause. Med tolv redninger på de 17 første skuddene, var Grimsbø tilbake på sitt aller mest fenomenale. Det skjedde da det gjaldt som mest og etter et VM der de norske keeperne ikke hadde prestert topp.

Feid av banen

Et knalltøft norsk forsvarsspill og mange intelligente avslutninger ga 9–4 og kontroll på VM-finalen allerede fra start. Det ble bedre og bedre for hvert minutt som gikk.

– Jeg kan ikke huske en råere første omgang. Det var helt fantastisk, og det var akkurat sånn vi ville starte. Vi ønsket å gå hardt ut fra start, og springe mot de. Det gjorde vi, og da går det sånn, sier Camilla Herrem til TV 2 etter kampslutt.

Også landslagstrener Thorir Hergeirsson er full av lovord om det norske lagets første omgang.

– Det var en fantastisk første omgang. Vi tok kommandoen fra start, Kari (Aalvik Grimsbø) er strålende og vi får mange med. Andre omgang blir litt sånn det blir når vi leder med 11 mål, og vi blir litt mer opptatt av å se på klokken enn å spille spillet, sier Hergeirsson.

Medaljegrossistene

Hans første fem og et halvt år i jobben som landslagstrener har vært en ren gullgruve med fem titler (2010, 2011, 2012, 2014 og 2015) på bare åtte mesterskap.

– Gullene betyr at vi når de høye målene våre, og det er tilfredsstillende. Det som gleder mest er at det er en hardtarbeidende gjeng av både spillere og ledere som har en utvikling, da jeg er mest opptatt av at vi skal bli bedre, sier Hergeirsson.

Også Herrem har blitt en skikkelig medaljegrossist med årene, og Sola-jenta synes det er like gøy å vinne hver gang.

– Det er helt fantastisk, og jeg er sykt stolt over dette laget. Vi har kjempet hele mesterskapet, og jeg er bare så utrolig takknemlig for å være med dette deilige laget. Alle gullmedaljer ligger høyt hos meg, så den her får ligge på toppen der med de andre, sier hun til TV 2.

Herrem fornøyd med mesterskapet

Danmarksproffen har levert et bunnsolid mesterskap, og får skryt fra alle hold.

– Mesterskapet har gått over all forventning for meg egentlig. Jeg er spesielt fornøyd med måten jeg klarer å hoppe inn fra kanten på, da jeg ser litt mer på keeper nå enn det jeg gjorde før. Det har jeg trent en del på, og jeg er fornøyd med at det gir resultater, sier hun til TV 2 etter gullet var et faktum.