Annonse
Tekstiltrykk med gatemotiver, her fra Tou Scene. Lørdag kan du lage din egen i Langgata i Sandnes. Foto: Nuart

Setter farge i Sandnes-gatene

I Sandnes' gatebilde om dagen: Stort veggmaleri, forestilling, graffiti, skating og verksted for selvlaget tekstiltrykk i Langgata.

Annonse
Rogalandsavis

UKM og gatekunstfestivalen Nuart samarbeider også i år. 

UKM – Ung kultur møtes – startet onsdag, og pågår i disse dager. 

– Nuart har gitt råd om utviklingen av UKM-festivalen de siste 18 månedene, og vi er stolte av å presentere tre kunstneriske produksjoner, inkludert workshops, liveforestillinger og installasjoner denne uken, med internasjonalt anerkjente deltakere, sier Anne Schmidt i Nuart.

Gjennom graffiti, breakdancing, skateboarding og musikk skal det eksperimentelle britiske kunstkollektivet Cult of Rammellzee utarbeide en offentlig forestilling som kombinerer visuell kunst, lyd og koreografi med 60 UKM-deltakere over tre dager.

– Psykedeliske Transformers

– Deres unike selvlagde kostymer får dem til å se ut som psykedeliske Transformers, med eksotiske stoffer, som gir en etno-futuristisk vri. De jobber til ære for graffiti- og performancekunstner Rammellzee, som døde i 2010, melder Schmidt.

Den franske gatekunstduoen Ella & Pitr skal produsere et storskala veggmaleri på Langgata og en serie andre arbeider i samarbeid med 20 UKM-deltakere. 

Lag unik T-skjorte! 

Lørdag arrangerer den Berlin-baserte duoen Die Raubdruckerin et verksted i Langgata (12.00-15.00) for både UKM-deltakere og offentlighet. 

– Verkstedet gir mulighet til å lage sine egne unike tekstiltrykk på klær, tekstiler og papir ved hjelp av hverdagens byobjekter, som kumlokk og andre gulvflater. Alle som deltar anbefales å ta med egen T-skjorte, nett eller tekstil for å printe på, sier Schmidt.

 

Annonse