Sæternes raste mot egne spillere: – Kaster vekk avansementet

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes var ekstremt irritert og oppgitt på sine egne spillere etter å ha røket ut for Bryne, og sier at det ikke så ut som spillerne ønsket å gjøre det som var nødvendig for å vinne.

Følg RA Sporten på Facebook!

På en vindfull Bryne stadion var det ingen av lagene som leverte noe i nærheten av en god kamp. Ballen ble tatt av vinden hver gang lagene prøvde på noe i luften, og langs bakken ble det for omstendlig og lite presist. Det førte til en meget sjansefattig kamp, der Bryne stjal seieren helt på slutten.

Vi spiller en katastrofal andreomgang, der vi gir fra oss hele initaitivtet. I første omgang er vi mer på, selv om vi ikke klarer å skape noen sjanser der heller. Etter pausen slipper vi oss ned på deres nivå, og slipper de inn i kampen. Dette er ikke en kamp vi skal tape, og det verste er at det er helt selvforskyldt, sier Sæternes til RA.

LES OGSÅ: Bryne videre etter sent mål

– Det handler om hvor mye du ønsker å vinne

Sandnes Ulf-treneren holdt spillerne igjen lenge etter kampslutt, og ga dem klar beskjed om at dagens innsats ikke holder.

– Det nytter ikke at jeg sier at det ikke er godt nok, de må innse det selv også. I dag er vi ikke sultne nok, og det ser ut til å gå på det mentale da vi senker oss ned på deres nivå. Det handler om hvor mye du ønsker å vinne, og i dag så det ikke ut til at spillerne synes cup var spesielt gøy, sier Sæternes.

Selv om vindforholdene ikke hjalp, mener han det ikke er noen unnskyldning for å levere det de gjorde i dag.

– Det er rett og slett ikke godt nok. Vi skal håndtere forholdene bedre, og vi må bli mye mer direkte. I dag diller og daller vi altfor mye, og har ikke forstått meningen med å spille fotball. Det er å score mål, og det ser det ikke ut til at vi prøver på i dag. Jeg så heller ingen forskjell da vi havnet under, da det ble noen sporadiske forsøk, men ikke mer enn det, sier en skuffet Sæternes.

LES OGSÅ: – Må ta Bryne på alvor

Sint og forbannet Sæternes

Dermed ble det nok en tidlig exit i cupen for Sandnes Ulf, som aldri har gått lengre enn fjerde runde. Det hadde de muligheten til å tangere i kveld.

– Det som er mest irriterende er at vi kaster vekk sjansene for avansement helt på egenhånd. Vi hadde her en alle tiders mulighet, mot et Bryne-lag som ikke er så bra som de har vært tidligere, men roter det vekk. Bryne spilte på ingen måte noen god kamp, og i dag er det bare tull å tape. Vi styrer kampen, kaster vekk initiativet og ender opp med å tape. Det er ekstremt frustrerende, sier Sæternes som medgir at han sjelden har vært så sint og frustrert som etter kveldens tap.

En som verken er sint eller frustrert er målscorer og matchvinner Mads Bøgild. Stavanger-karen gjorde det Viking ikke klarte i forrige runde, og scoret kampens eneste mål i det 83. minutt. Han dro seg inn fra sin kantposisjon og fyrte avgårde et ikke videre imponerende skudd, som traff en tue rett foran Arnold Origi og spratt inn.

– Det var sykt deilig å se den gå i mål. Jeg så for meg at det skulle bli ekstraomganger, og det å avgjøre kampen så sent er bare helt strålende. Det skal koste å vinne disse kampene, og i dag kostet det virkelig, sier Bøgild.

LES OGSÅ: Sandnes' «mister nice guy»

Bryne fikk Ull/Kisa

Selv om rammene for kampen på langt nær var like gode som i forrige kamp mot Viking, var det over tusen tilskuere som heiet Bryne frem til nok en cupseier mot et høyere plassert lag.

– Vi er gode til å mobilsere her ute på Jæren, og det er ikke mange som har et like bra publikum som oss. Det er nok noe mange misunner oss, og er med på å løfte oss som spillere. Vi har lyst på et cupeventyr i år, og nå har vi slått både Viking og Sandnes Ulf, så får vi bare se hvor lenge det varer, sier Bøgild.

Han har ingen spesielle ønsker for neste runde, men ønsker å møte et bra lag.

– Vi er et godt fotballag, og får tøff motstand i neste runde uansett. Det får nesten bli som det blir, sier Bøgild.

Etter trekningen på NRK ble det klart at Bryne må reise til Jessheim for å møte Ull/Kisa i fjerde runde.

LES OGSÅ: «Kachi» flyr av glede etter sitt første Ulf-mål