Bengt Sæternes forventer at det blir støy omkring hans framtid neste sesong. Det har han likevel et avslappet forhold til. Foto: Roy Storvik.

Sæternes og Ulf utsetter prat om forlengelse

To ganger har han feilet i å ta Sandnes Ulf til eliteserien. Nå er klubb og trener enige om å ikke diskutere forlengelse i vinter. Det lever Bengt Sæternes (41) godt med.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Du må føle deg ønsket. Samtidig vet jeg at jeg må levere. Jeg kan ikke bare gå rundt her som en maskot, sier Sæternes til RA.

Det er relativt vanlig at ny avtale tidlig blir et tema når en trener skal inn i sitt siste år av kontrakten i toppfotballen. Når det ikke kommer på agendaen er Sæternes likevel avslappet.

– Vi har pratet litt om min kontraktssituasjon og er enige om å la det ligge inntil videre. Jeg ser jo at det kan bli en del støy om temaet kommende sesong. Ved et tap starter det fort. Men også om det skulle gå bra vil det bli et tema om jeg kan forsvinne. Samtidig er det mest omgivelsene som snakker om det, sier han.

LES OGSÅ: – Et godt steg for meg om jeg får muligheten

– Må ikke gå opp

– Føler du at du må ta laget opp i 2017 for å få tillit videre?

– Det er todelt. Vi må bli bedre. Og vi må se bedre ut. Sesongen behøver ikke nødvendigvis ende i opprykk. Men det kreves merkbar framgang. Helst litt fort. Jeg har ikke tenkt på opprykk som et kriterium. Begge parter må se utvikling og spillerne må føle det blir bedre, forteller Sæternes.

Daglig leder Tom Rune Espedal er glad for å høre hva Sæternes uttaler om temaet.

– Jeg vet at spørsmålene rundt dette vil komme, men ting må skje i rett rekkefølge. Styret ble ferdig med sin evaluering av sesongen mandag og dette vil nok bli en diskusjon også der etter hvert. Her må de uansett på banen, sier Espedal – og fortsetter:

– Bengt får igjen for å være åpen og ærlig her. Vi har hatt litt spill rundt dette for noen år siden. Det handler om å være ærlige med hverandre, sier han.

LES OGSÅ: Espedal: – Vi klarte ikke målet

Nye forutsetninger

For Espedal er tydelig på at det må evalueres på en god og ærlig måte underveis. Om vi ikke skulle ha suksess så behøver det ikke handle om treneren. Det kan også være klubben eller andre faktorer. Dette er en total, sier Espedal – som understreker at han er godt fornøyd med trenerteamet som sitter nå.

I år så Ulf ut som et opprykkslag i andre halvdel av sesongen. Så fikk de juling av Kongsvinger i kvalifiseringen. Skal Ulf klare det i 2017 må Sæternes blant annet finne ut hvor målene skal komme fra. Pontus Engblom dunket inn 26 i serien. Han er borte. Dermed er også forutsetningene endret vesentlig for Ulf-treneren.

– Det er ikke gjort over natten å erstatte 26 mål. Å tro at vi kan finne én spiller til å gjøre det er naivt. Vi må finne en som passer inn i måten vi spiller på. Som har litt av kvalitetene til Pontus. I utgangspunktet en bakromsspiss, men han kan også ha andre kvaliteter. Pontus var for eksempel ikke så god på hodet og i åpent spill. Han var mest en målscorer, sier Sæternes.

LES OGSÅ: Pontus Engblom ferdig i Sandnes Ulf