Nyheter

Sesongvarene går unna i varmen

Det er ikke bare været som setter rekorder i mai. Leverandører av is og drikkevarer melder om rekordtall.

– De siste dagene har det vært «crazy» her. Folk kommer i strie strømmer. Det er softis som er mest populært, sier Birta Danielsdottir til RA.

Hun er ansatt på MooGoo Ice Cream House i Kirkegata. Bak disken durer en vifte i vei for fullt. Ifølge yr.no holder varmen seg i helgen, før temperaturene faller og stabiliserer seg rundt 15–20 grader neste uke.

16 millioner is

Pågangen bekreftes av Diplom-Is. Anne Borgen Sturød melder om gode tider.

– Salget går veldig bra. Vi har ikke tall for distriktene, men på landsbasis har vi solgt over 16 millioner is i mai. Det ser ut som en «all time high», og en økning på 25 prosent fra i fjor, sier hun til RA.

Sturød sier at de er nødt til å produsere varer for resten av sommeren i tillegg til å møte dagens etterspørsel.

– Vi har satt inn ekstra skift, og vi lager is hele døgnet, sier hun, og legger til at det ikke er noen fare for at de som leverandør ikke klarer å møte etterspørselen fra utsalgsstedene.

I trappene ved Torget sitter Helge Clausen og koser seg i sola. I vinterhalvåret flytter han ned til Spania.

– Det er spanske tilstander her. Per i dag er det flere grader varmere her enn i Fuengirola, der jeg holder til, sier han til RA.

– Hva kjøler du deg ned med på dager som dette? Iskrem?

– Nei, det blir det lite av. Det går i vann, og gjerne litt hvitvin på ettermiddagene. Minimalt med øl.

Jobber på spreng

Det er naturligvis også gode tider for drikkevareleverandørene. Både Ringnes og Lervig melder om hyggelige tall.

– Vi jobber på spreng til alle døgnets tider. Stavanger-kontoret melder om at det går masse varer. Vi anslår at det er gått minst 20 prosent mer enn i fjor denne måneden, og det er trolig ny rekord, sier Nicholay Bruusgaard i Ringnes til RA.

Tonen er den samme i Lervig.

– Vi er utsolgt for en del sorter, på grunn av varmen. Men vi har nok av de vanligste typene, de vi er nødt til å kunne tilby, sier Bjørn Thomas Romsøe til RA.

I iskrembutikken i Kirkegata jobbes det også på spreng.

– Det hender at vi får tid til en is, sier Birta Danielsdottir.

Mer fra Dagsavisen