Slik så det ut nedest i Røldal Ekspress like før klokken 12 fredag. Foto: Røldal Skisenter

Sesongåpning i Røldal i fare etter mye regn

Torsdagens regnvær kan ødelegge for planlagt sesongåpning i Røldal skisenter lørdag.

Det er Røldal Skisenter som melder dette på Facebook klokken 12 fredag. Det er kommet cirka 30 centimeter nysnø siden i går, det snør fortsatt, blåser laber til frisk bris og gradestokken viser minus 3.

Men mye nedbør i går som regn, gjør at det er mye vann i terrenget og det er foreløpig ikke mulig å ta ut med tråkkemaskiner.

– Vi håper dette trekker seg unna i løpet av ettermiddagen og at vi får preppe i kveld/natt slik at vi kan holde åpent i morgen som planlagt. Ny status kommer så fort vi har kontroll på hva som kan åpnes, meldes det fra skisenteret.

Yr melder om regn, hagl og tordenvær på Vestlandet fredag. Flomvarselet er satt til gult nivå i Rogaland og vestlige deler av Agder. De hvite, konvektive skyene gir kraftige regn- og haglbyger og snøbyger over 200 meters høyde, skriver Yr på sine nettsider.

Fredag varsler NVE gult flomnivå i Rogaland og vestlige deler av Agder.

Gult nivå er det laveste av NVEs varslingsnivåer, og betyr en utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medføre skader lokalt.

Yr melder også om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge grunnet sterk vind og sterke vindkast, i kombinasjon med nedbør som snø. Det er risiko for snøfokk og til dels dårlig sikt. Faren skal være over ved midnatt.