Viking-trener Kjell Jonevret kan smile om dagen. Laget hans har vunnet de to siste seriekampene, og avanserte i tillegg til cupens tredje runde torsdag kveld.

Ser fram til møtet med «Norges Barcelona»:– En ny test for oss

Kjell Jonevret kommer ikke til å gjøre mange endringer fra Molde-kampen til møtet med Odd. Viking-treneren satser på en ny opptur for de mørkeblå.

I går banket Viking bergenslaget Varegg 9–0 i cupen, og håper å ta med seg en ekstra dose selvtillit til møtet med tabellfemmer Odd på Viking stadion søndag. I tillegg til cupseieren har Viking vunnet sine to siste seriekamper mot Sandefjord (2–1) og Molde (2–1).

– Søndagens match blir en ny test for oss. Odd er kanskje i litt bedre form enn det Molde er for øyeblikket, sier Kjell Jonevret til RA fredag formiddag.

Barca-inspirert

Han tror ikke laget fra Skien vil legge seg lavt, som de tidvis har gjort på Viking stadion tidligere.

– De kaller seg jo Norges Barcelona, og mener de er landets beste lag. I fjor la de seg ekstremt lavt når de kom på besøk, og fikk det ene poenget de kom for (1–1). På søndag vil de nok prøve å ha mer ball. Jeg tror ikke de vil ha så mye respekt for oss, sier Viking-treneren.

Jonevret satser på en ny sterk forestilling fra mannskapet sitt, og har en god magefølelse.

– Jeg håper vi klarer å framstå slik vi gjorde mot Molde, der vi hadde god kontroll stort sett hele tiden. Vi ønsker å holde på ballen også mot Odd, sier svensken.

– Veldig fornøyd

Kjelle varsler ikke store endringer fra elleveren som startet mot moldenserne sist.

– Jeg var veldig fornøyd med innsatsen mot Molde, så det blir nok ikke mange bytter. Men det er fortsatt et par dager til kamp, så vi får se hvordan spillerne ser ut på trening, sier svensken.

Det blir mye folk på søndagens kamp. Viking gikk tidligere i uken ut og inviterte innehavere av sesongkort til å ta med tre venner på stadion mot Odd, og kommersiell direktør Arild Gjerde har meldt om gode salgstall overfor RA.

– Det blir kjekt med mange folk på tribunen. Man skal ikke undervurdere støtten fra den tolvte mann, poengterer Kjell Jonevret.

Viking ligger på 7. plass i Tippeligaen etter seks serierunder, med sine ni poeng. Se tabell her (ekstern lenke).