Senket erkefienden og tok helt av

Steffen Klemetsen Jakobsen sendte erkefienden Brodd ut av NM og sørget for at Vardeneset er klar for første ordinære runde av NM.

Bilde 1 av 3

Foran nesten 500 tislkuere på Modenabanen sørget Vardeneset og Brodd for et skikkelig vorspiel til den lokale fotballsesongen da de to barket sammen til et etterlengtet hatoppgjør.

Den store helten ble Klemetsen Jakobsen. Etter 59 minutter av kampen fikk han tak i ballen på 16 meter og klinte ballen via stangen og inn - helt oppe ved krysset.

Jeg fikk ballen, brukte en berøring og skjøt. Og jeg traff godt. Det er slik du skal gjøre det som spiss, sier han glisende til RA.

Effektiv spillestil

Vardeneset spilte i fjor i 4. divisjon og de hete oppgjørene mot Brodd har vært sterkt savnet i lokalfotballen. Han legger ikke skjul på at det betyr noe helt ekstra å senke erkefienden.

Det betyr enormt mye. Spesielt med den historien som har utviklet seg mellom klubbene de siste årene og alle meldingene på sosiale medier i forkant, sier Klemetsen Jakobsen.

VBK-kapteinen kunne slå fast at oppgjøret snudde fullstendig etter en relativt jevn og sjansefattig første omgang.

Etter pause kjørte hjemmelaget på med kraft, fysikk og direkte fotball. Brodds forsøk på å være ballbesittende fungerte svært dårlig.

Antonio Silvas menn ble tidvis revet i biter av et hjemmelag som framsto langt mer britiske i stilen.

Vår spillestil er best. Dessuten utførte vi den som et lag. Da vinner du slike kamper. Vi hadde langt flere sjanser enn Brodd, slår han fast.

Tar med selvtillit til serien

Det hadde ikke vært noe å si på om hjemmelaget hadde vunnet med flere mål etter andre omgang. VBK hadde et skudd i tverligger og flere store sjanser. Brodd skapte først noen reelle muligheter med noen krampetreknninger på tampen av oppgjøret.

Følelsen av å vinne dette, og av å score et slikt mål, er noe helt utenom det vanlige, slår matchvinneren fast.

Han mener også Vardeneset kan ta med seg selvtillit inn i seriespillet av å ha kommet seg til 1. runde i NM.

Dette viser at vi har noe i 3. divisjon å gjøre i år. Vi skal ta med oss dette.

I de andre kvalifiseringskampene med lokale lag onsdag slo Staal ut Lura med 6-1. Sola slo ut Frøyland med 5-0 på bortebane. Onsdag slo Skjold ut Hinna ved å vinne 4-0 hjemme.