Stavanger

- Seniorer, kom dere på byen!

De eldre som fikk plass på den årlige seniorlunsjen til Gladmat føler seg tatt vare på, og oppfordrer andre til å ta turen.

I samarbeid med Sesam, fagfelt innen utvikling og forskning på eldremedisin, arrangerte Gladmat den årlige seniorlunsjen i går formiddag.

– Gladmat skal være for alle, om det er store eller små, unge eller eldre, sa festivalsjef Maren Skjelde foran det utsolgte rommet i Ostehuset.

Lunsjen er et samlingspunkt for seniorer, men også et symbol på viktigheten av å ha tilbud for de eldre.

Det omfavner Jan Torgersen, leder i brukerrådet i WiseAge, en bevegelse innen Helse Stavanger som arbeider med å involvere eldre i sin forskning «i et samfunn hvor andelen eldre vil vokse og kreve nye måter å arbeide for og med denne gruppen».

LES OGSÅ: Dette er de beste rettene på Gladmat 2019

– Kom deg på byen!

– Gladmat er et supert arrangement, og en kjempeanledning for eldre til å komme seg ut på byen, sier Torgersen til RA, og legger til:

– Jeg vil oppfordre alle eldre: Kom deg på byen! Kos deg med mat. Det er jo hele vitsen med dette.

Salen med lunsjklare seniorer var stort sett positive til arrangementet og Gladmat generelt. Været, god mat og smitten av godt humør var gjengangere.

Men et par tilbakemeldinger på hva som kunne være bedre fantes under positiviteten.

Hans von Ely nevner distansen fra Torget til Smak på Verden-seksjonen, som ligger i Pedersgata, som negativ.

Mens Astrid Dorga og Rosa Sæther savner mer tilgjengelig vann til festivalgåerne.

– Dette arrangementet er en flott måte å si at vi eldre også er med på dette. At vi blir tatt vare på, sier Dorga og Sæther.

LES OGSÅ: Når det fine været treffer, da forsvinner ølet!

Vin og foredrag

De 46 som var tidlig nok ute fikk et omfattende program.

Seniorene ble fort servert vin og foredrag av Kai Victor Hansen fra Universitetet i Stavanger om viktigheten av et godt kosthold for de eldre.

Deretter snakket Arnfinn Fikså fra Sesam om årets Gladmat-tema «Vekst», påfulgt av en prat fra WiseAge’s Torgersen og musikk fra Olav Larsen. Maten fant fram til bordet også.

Mer fra Dagsavisen