Edvald Boasson Hagen viste seg nok en gang å være den sterkeste rytteren på lørdagens etappe av Tour des Fjords. Søndag må han ta flere sekunder om han skal vinne sammenlagt. Foto: Pål Karstensen

Sekundstrid om sammenlagtseieren

Edvald Boasson Hagen kjørte av August Jensen på den siste kilometeren, og tok igjen færøyske Torkil Veyhe rett før slutt. Søndagens avsluttende etappe blir dermed en sekundstrid om sammenlagtseieren.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med et magadrag klinket Edvald Boasson Hagen til med nok en etappeseier i Tour des Fjords. Han er fem sekunder unna ledertrøya før alt skal avgjøres søndag. Nordmannen satte inn et skikkelig støt på vei mot oppløpet i Sandnes sentrum. Han fosset forbi færøyske Torkil Veyhe, som hadde vært i brudd store deler av etappen.

– Jeg er nærmere i dag enn jeg var i går, men jeg har fortsatt sekunder å ta igjen. Jeg har flere sekunder å ta igjen, og må ta en innlagt spurt og vinne etappen, så det blir hardt. Men det er så klart det som blir målet nå, sier Boasson Hagen til RA.

LES OGSÅ: Søt revansje for Boasson Hagen

Jensen skuffet tross ny topp ti-plassering

Rytterne kjørte i strålende solskinn på hele etappen, og Boasson Hagen skryter av lagkameratene for innsatsen.

– Lagkameratene mine kjørte veldig bra hele etappen i dag, men på slutten måtte jeg støte meg opp til han foran meg. Da var det bare August Jensen som klarte å være med, og da han ikke var sterk nok til å bli med på kjøret måtte jeg gjøre resten av jobben selv. Det var deilig det å kunne ta han igjen med 300 meter igjen, og ta nok en etappeseier, sier Boasson Hagen.

Jensen på sin side syklet inn til syvendeplass, og er selv 32 sekunder bak i sammendraget. Det var han ikke så opptatt av etter målgang.

– Jeg hadde håpet å få en topp tre-plassering på dagens etappe, spesielt da jeg kom avgårde med Edvald. Jeg følte meg bra opp bakken, men fikk det skikkelig i motvinden inn mot mål. Da ble det skikkelig tungt, men det var skuffende å bli tatt igjen omtrent på målstreken og bare bli nummer sju, sier Jensen.

LES OGSÅ: Nordlending er Coops hjemmehåp

Van Gestel vil gi Edvald kamp

Håpet om en plass på podiet sammenlagt er fortsatt i høyeste grad til stede for nordlendingen, som er Team Coops kaptein på hjemmebane.

– Det er ganske likt som før etappen egentlig, så jeg får sykle meg litt ned nå og håpe på bedre bein i morra, sier Jensen.

Etter lørdagens seier er Boasson Hagen fem sekunder bak den belgiske lederen Dries Van Gestel. Han lover å gi Edvald hard kamp om trøyen.

– Vi har aldri forsvart en ledertrøye i noe ritt tidligere, og det er ganske tøft med tanke på at det er Dimension Data og Boasson Hagen som angriper oss. Vi er et ungt lag som ikke har den samme kjørestyrken som Edvalds lag, men vi skal gjøre vårt beste for å vinne, sier Van Gestel til RA.

LES OGSÅ: Boasson Hagen spurtet inn til andreplass

Strålende fornøyd ordfører

Han synes det er strålende å være i Norge og kjøre Tour des Fjords i vakker natur.

– Det er utrolig vakker natur her, noe jeg har fått mange kommentarer om fra folk hjemme i Belgia. Det er også veldig gøy å kjøre rundt i ledertrøyen, noe som gjør at både jeg og laget får mye publisitet. Både her og i Belgia, og jeg håper vi kan beholde både den hvite ungdomstrøyen og den gule ledertrøyen etter søndagens etappe, sier Van Gestel.

En annen som også var strålende fornøyd var Sandnes-ordfører Stanley Wirak.

– I dag kunne det ikke ha blitt bedre. Været var perfekt, det var mange folk ute i løypen og bildene vi har sendt verden rundt er strålende reklame både for Sandnes og for hele regionen. Jeg er stolt over alle som har funnet på ting langs løypen, og er glad for å ønske Tour des Fjords velkommen igjen neste år, sier Wirak til RA.

LES OGSÅ: Van Gestel vant åpningsetappen