Jørgen Kvål har vært god for Oilers sitt U20-lag i det siste. Torsdag fikk 19-åringen sin debut i Get-ligaen. Foto: Espen Iversen

Se, en ny trønderback!

Trønderen Jørgen Kvål (19) debuterte for Oilers med målgivende pasning mot Kongsvinger. Nå håper han på mer tillit mot bedre motstand.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det var veldig gøy å debutere. Dette har vært en drøm siden jeg kom til Stavanger, sier han til RA.

Kvål kom hit på grunn av hockeyen og gikk i fjor ut av Jåttå videregående. Nå er det hockey på fulltid. Belønningen kom med debut for A-laget til Oilers torsdag – etter flere gode kamper for U20-laget.

LES OGSÅ: Smith må legge opp dersom han skal operere

Ser opp til Solberg

Oilers er allerede godt forspent med en bunnsolid back fra Trøndelag i Henrik Solberg. Kvål innrømmer at han prøver å suge til seg så mye lærdom som mulig av den tidligere landslagsmannen.

– Jeg prøver å se på hva Solberg og de andre stjernene gjør. Plukke opp så mye som mulig både på trening og kamp, sier 19-åringen.

Han erkjenner at han var nervøs da han skulle på isen foran nesten 4000 tilskuere for første gang.

– Det kom under introen. Da fikk jeg nerver og gåsehud, sier han.

Men det gikk bra. Han fikk også godt med istid i 10-0-seieren. Nå som debuten er unnagjort har han større planer.

– Jeg håper å få mer spilletid mot bedre motstand. Samtidig er jeg realist. Dette er Norges beste lag, slår Kvål fast.

LES OGSÅ: Slik var Oilers-Kongsvinger

Smith vil ikke redusere antall lag

At motstanderen var svak torsdag var lett å se. Det tok 15 minutter før Ruben Smith fikk det første skuddet mot seg. Oilers var et par klasser for gode. Minst.

Keeperen er likevel usikker på om ti lag i serien er for mye. Han peker på lag som Kongsvinger og MS som utviklingsarena for unge norske spillere.

– En ting er denne kampen, men jeg mener vi må ha disse lagene for å utvikle de unge norske spillerne. Hvis ikke må vi se på utlendingskvoten, sier Smith, og fortsetter:

– Som ung keeper ville jeg mye heller spilt for et lag som Kongsvinger enn å ha sittet på benken i et av de gode lagene. Selv om en keeper som Kongsvingers Ole Morten Furuseth ikke får mye hjelp av de foran så kjører han på og går etter de fleste puckene. Han lærer. Kanskje blir han god om han kommer til en klubb med et skikkelig forsvar foran seg, sier Smith.

LES OGSÅ: Slik vurderer vi Oilers-laget