Oilers-kaptein Kristian Forsberg gikk foran med et prakteksempel for seriemesterne i kveldens kamp. Hans to mål på 25 sekunder i starten av midtperioden gjorde at Oilers fikk kontrollen og til slutt vant greit. Foto: Carina Johansen.

– Scorer ikke så ofte, så greit å gi pressen noe å skrive om

Kaptein Kristian Forsberg gikk foran som den kapteinen han er da Oilers trengte det som mest. Hans to mål på 25 sekunder gjorde at luften gikk litt ut av en Sparta-ballong som ikke var blåst helt opp på forhånd.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det var litt av en kontrast i starten på den første perioden i dagens semifinale. På den ene siden var det et Oilers-lag som måtte komme i gang etter en liten ferie, mens Sparta nok en gang måtte gjøre seg klar til kamp med rundt 300 minutter mer i beina. Det bar også perioden preg av, men etter den første hvilen smalt det nesten umiddelbart fra kaptein Kristian Forsberg. 

– I dag var det ikke bare jeg som gikk foran med et godt eksempel, det gjorde egentlig alle på hele laget. Jeg var så heldig at jeg fikk scoret de to første målene, og siden jeg ikke scorer så ofte, så var det kjekt å gi pressen noe å skrive om, sier en fornøyd kaptein Kristian Forsberg til RA.

LES OGSÅ: Komfortabel seier for Oilers

– Lukket øynene og skjøt

25 sekunder var det mellom hans første og andre mål for dagen, og det er noe Forsberg aldri har vært med på før.

– Når du scorer et mål konsentrerer du deg egentlig mest om det neste byttet, og å unngå baklengs eller å drite deg ut. Da vi fikk den overgangen og jeg fikk en nydelig pasning fra Markus Søberg på bakerste stolpe var det bare å lukke øya og skyte. Vi leverte ingen kjempeperiode den første perioden, og derfor var det viktig at vi kom ut med litt mer power i den andre, sier Forsberg.

Det gjorde Oilers også til gangs. Etter en jevn første periode der Sparta var fullt på høyde, og hadde en del farlige kontringer, tok Oilers fullstendig over. I tillegg til Forsbergs to mål, scoret og Eirik Salsten og Spencer Humphries i en periode Oilers virkelig viste hva som bor i dem.

– Første perioden bar preg av at vi ikke hadde spilt på en stund, mens vi klarte å utnytte energien vår mye bedre i midtperioden. I den tredje perioden synes jeg spillet bølger litt vel mye frem og tilbake, men vi er godt fornøyde med gjennomkjøringen og godt fornøyde med å spille kamp igjen, sier Oilers-trener Pål Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Gulbrandsen: – Langt fra et opplagt valg

Forsberg vil trette ut Sparta

Dagens prestasjon sto Mark van Guilder for i det som ledet opp til Spencer Humphries 4-0-scoring. Amerikaneren vant en defensiv duell, før han satte fart på mot Spartas mål, dro på seg noen forsvarsspillere og la pucken pent og pyntelig ut til Humphries som hadde dratt seg fri foran mål.

– For vår del var det godt å komme i gang igjen, og det var veldig kjekt å få en seier i den første kampen. Men det er også bare det det er, det er bare én seier, så vi må fortsette å kjempe. Allerede på mandag må vi heve oss og spille bedre enn vi gjorde i dag, siden Sparta kommer til å kjempe enda hardere på egen hjemmebane, sier han.

Den tredje perioden ble en liten transportetappe for Oilers, som hadde god kontroll på perioden uten å spille helt opp mot sitt toppnivå. På slutten fikk Sparta ett trøstemål, og Kristian Forsberg advarer mot at Oilers bare kommer til å bli bedre etter dette.

– Vi finner en måte å vinne på, som vi gjorde i kvartfinaleserien. Men det er mye å rette på for oss i dag, selv om det kanskje på resultattavlen ser ut som vi vant komfortabelt. For vår del handler det om å fortsette å kjøre på, spille med høy intensivitet og kjempe Sparta i senk. De er allerede slitne, og hvis vi holder tempoet oppe i alle byttene våre blir de bare enda mer slitne, sier Forsberg.

LES OGSÅ: Slik holder Oilers hjulene i gang i pausen