Satte europeisk U20-rekord i kvalifiseringen

Knappe timen etter han sikret finalen på 1500 meter, løp Jakob Ingebrigtsen ganske greit inn til finale på 3000 meter i sitt kvalifiseringsheat. Tiden 7.51.20 er også europeisk U20-rekord. Også storebror Henrik er videre.

Følg RA Sporten på Facebook!

Jakob Ingebrigtsen gjorde det som skulle til for å ta seg til finale også i sitt kvalifiseringsheat på 3000 meter fredag.

På samme måte som han så seg om og beholdt ledelsen og svarte på angrepene som kom under kvalifiseringen på 1500 meteren tidligere på dagen, gjorde han akkurat det samme på 3000 meteren timen senere. Jakob la seg i teten, og løp kontrollert inn til 7.51.20 som er ny europeisk U20-rekord.

– Jeg følte meg litt bedre nå enn på det forrige løpet, og det er godt å komme i gang, Jeg hadde håpet at jeg ikke trengte å løpe så hardt i dette forsøket, men de skal ha for forsøkene selv om det er litt flaut at de ikke klarer å løpe raskere når de prøver, sier Ingebrigtsen.

Unggutten sier at han føler seg meget bra, og ikke var nevneverdig truet av angrepene som kom verken på 1500 meteren eller 3000 meteren.

– Jeg har ikke møtt alle de beste som er her så langt, så det blir veldig spennende på lørdag og søndag. Det er en reell mulighet for å ta gullet på begge distansene, men nivået er såpass høyt at det lang fra er gitt, sier han til NRK.

Henrik Ingebrigtsen løp inn til finale i det andre heatet, men ble slått av briten Colin O'Hare i spurten. Likevel holdt andreplassen inn til automatisk kvalifisering til lørdagens finale på tiden 7.53.80.