Team Coop med Alexander Kristoff som får en enda mer sentral rolle i laget neste sesong. Foto: Team Coop.

Satser på unge talenter

Det norske kontinentalsykkellaget Team Coop-Østerhus endrer navn til Team Coop og Alexander Kristoff får en enda mer sentral rolle, når Coop Norge styrker sin satsing på sykkelsporten.

 Med sykkelstjernen Alexander Kristoff som treningskamerat og mentor skal Team Coop hjelpe frem fremtidens norske sykkelstjerner.

 Team Coop består av 13 av Norges beste syklister i alderen 18 til 28 år hvorav de fleste er eller har vært på junior- og/eller U23-landslag.

Laget deltar i de største sykkelrittene i Norge, slik som Tour of Norway, Tour des Fjords, Arctic Race og NM, samt i UCI Europa Touren.

Fått ut tre proffer

Siden oppstart har lagets syklister oppnådd imponerende resultater, blant annet U23-verdensmestertittelen til Svein Erik Bystrøm i 2014 og løftet frem tre proffsyklister til Katusha, Delko Marseille og OnePro.

- Det er utrolig gøy at Coop allerede har bidratt til å skape et norsk vinnerlag som konkurrerer i en stor, internasjonal idrett. Samtidig har sykkel på få år etablert seg som en folkesport i Norge. Vi merker sykkelinteressen gjennom økt salg av sunn mat, sportsutstyr og treningsklær i Coops butikker, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge SA i en pressemelding.

Kristoff nøkkelen 

Det er engasjementet til Katusha-syklist Alexander Kristoff som har vært avgjørende for at Coop nå styrker sin sykkelsatsing.

– Dette viser at Coop mener alvor om sin satsing på sykkel. Hvor langt vi kan komme med dette laget får tiden vise. Det hadde vært kult med et profflag i Norge, sier Alexander Kristoff.
 
Senest denne uken signerte Team Coop regjerende juniornorgesmester Joakim Kjemhus. I tillegg er Fredrik Strand Galta kommet tilbake til Team Coop etter en periode som proffsyklist i Delko Marseille.

-  Vi har hatt en jevn og god utvikling, og tatt steg for steg med gode resultater på blant annet Europa-touren. Vår ambisjon er fortsatt å levere gode ryttere til profflagene og ta nasjonale og internasjonale UCI-seiere, sier Olav Aleksander Benjaminsen, daglig leder i Team Coop.

Team Coop kommer i 2017 til å bestå av følgende ryttere:
Ole André Austevoll, Erlend Blikra, Håvard Blikra, Fredrik Strand Galta, Krister Hagen, Gustav Höög, Joakim Kjemhus (intensjonsavtale), Philip Lindau, Øivind Lukkedal, Andreas Sandnes Olsen, Even Rege, Anton Tunset (intensjonsavtale) og Håkon Lunder Aalrust (intensjonsavtale).