Ole Morten Dreyer har lang fartstid som eiendomsmegler. Foto: Roy Storvik

– Satser 500 millioner på eiendom

Eiendomsmegler Ole Morten Dreyer, Ertvaag-familien og investor Per Åge Hauge satser stort på eiendom i Stavanger.

Det nystartede selskapet Dreyer Bolig har kjøpt 11 leiligheter i og utenfor sentrum av Stavanger. Rundt 40 millioner kroner er investert, skriver Dagens Næringsliv.

Satser stort

Med seg på lasset har Dreyer nå fått Ertvaag-familien, gjennom selskapet Camar Eiendom, og K2 Bolig med investor Per Åge Hauge i spissen.

Sammen skal de være beredt til å kjøpe leiligheter for opp mot en halv milliard kroner i Stavanger, etter det Dagens Næringsliv har grunn til å tro.

– Jeg vil ikke kommentere tall. Dette skal bygges stein på stein. Men størrelse er viktig for å få lønnsomhet i denne satsingen, sier Dreyer til avisen.

Sindre Ertvaag er sønn av investoren John Arild Ertvaag. Det familieeide investeringsselskapet Camar, som kontrollerer milliardverdier, solgte nylig sin halvpart av bilkonsernet Miklagruppen.

John Arild Ertvaag og Knut Øgreid investert 250.000 kroner hver i 1995 i selskapet som selger bilmerkene BMW, Mini og Porsche i Norge.

22 år senere anslår DN gevinsten til opp mot 450 millioner kroner hver.

Det er datterselskapet Camar Eiendom som er aksjonær i Dreyer Bolig. I Camar Eiendom har John Arild Ertvaag med seg broren Ole Ertvaag som investor.

Ole Ertvaag er mer kjent som toppsjef i private equity-selskapet HitecVision.

Oljeknekk

Eiendomsmarkedet i Stavanger-området har fått seg en kraftig knekk etter oljekrisen. Det alle drømmer om nå er å treffe bunnen i markedet.

– Dette handler mye om timing. Boligprisutviklingen fremover vil ha svært mye å si. Vi tror på prisstigning, men det er vanskelig å si hvor kraftig den vil bli og når den kommer, sier Dreyer som sitter på 20 prosent av selskapet. Camar Eiendom og K2 Bolig har 40 prosent hver.

Over en halv million norske husholdninger leier sin egen bolig. Den typiske leieboligen er en to-roms leilighet på mellom 50 og 80 kvm. Stavanger har nå de rimeligste utleieprisene av landets storbyer, ifølge ferske tall fra SSB, med en gjennomsnittlig utleiepris på 9500 kroner i måneden for 60 kvm. og 2 soverom. Sammenlignbare områder i de andre store byene viser at Oslo ligger på topp med snittpris på 11.800 kroner, foran Bergen (10.200) og Trondheim (10.100).