Sandnes vant toppduellen

Sandnes–Sandefjord 25–24. Sandnes tok tilbake tabelltoppen i 1. divisjon håndball for herrer ved å slå tabellnabo Sandefjord i en svært dramatisk kamp på hjemmebane søndag.

Hjemmelaget går fortsatt på skinner mot et opprykk til Grundigligaen etter seieren i Vågenhallen søndag. Men det var nære en avsporing etter en svært jevn kamp mot utfordrer Sandefjord.

Til pause ledet Sandnes med 13-11, men utover i andre omgang fulgte lagene hverandre som skygger. Faktisk skilte det aldri mer enn to mål mellom lagene de siste 30 minuttene.

Michael Hemmer utlignet til 24-24 med fire minutter igjen på kampuret og det ble kampens nest siste scoring.

Avgjørelsen falt da den britiske landslagsmannen Martin Hare scoret vinnermålet 47 sekunder før slutt. Strekspilleren, med en fortid i Viking håndball, måtte dog se Sandefjord misbruke en siste mulighet til utligning sekunder før slutt.

Toppscorere for Sandnes ble Lars Sigve Hamre og André Ellertsen. Begge scoret seks ganger i den viktige toppduellen.

Etter 15 spilte kamper leder Sandnes med 23 poeng. Bak følger Nøtterøy og Sandefjord med 21 poeng.