Sandnes Ulf vant 5-0 mens Bryne rykket ned til tross for 3-1 seier

Sandnes Ulf gjorde kort prosess med Hødd og vant komfortabelt 5-0. Samtidig slo Ull/Kisa cupfinalist Kongsvinger, noe som betyr at Sandnes Ulf får hjemmebanefordel i kvalifiseringen. Det betyr også at Bryne rykker ned til 2.divisjon for første gang på 45 år.

Andre omgang:

90.min: Der var det over i de andre kampene også, og selv om Bryne vant 3-1 hjemme mot Fredrikstad blir det nedrykk på Bryne. Det sørget Ull/Kisa for da de kom tilbake fra 0-1 og vant 3-2 borte mot Kongsvinger. Mjøndalen klarte bare uavgjort, og dermed blir det nedrykk på Bryne og Sandnes Ulf mot Kongsvinger neste lørdag.

90.min: Der var kampen over, og Sandnes Ulf vinner fullt fortjent 5-0. Dermed blir det playoffkamp på hjemmebane for Sandnes Ulf, og det blir mest sannsynlig da hjemme mot Kongsvinger.

90.min: Lagt til minimum to minutter på stadion. Skjølsvik kom til en kjempemulighet, men Urke reddet med en god inngripen.

89.min: Ullensaker Kisa har scoret igjen mot Kongsvinger og leder nå 3-1. Dermed er håpet nok ute for Bryne, som rykker ned. Samtidig reduserte Ulrik Flo for Fredrikstad på Jæren.

86.min: 1710 tilskuere har møtt opp til denne siste serierunden i Sandnes.

83.min: MÅÅÅÅL. 5-0 til Sandnes Ulf. Hjemmelaget legger frisparket de får inn i feltet, og det blir avsluttet i stolpen. Etter litt klabb og babb detter ballen ned i beina til Aksel Berget Skjølsvik som triller den ned i det åpne hjørnet i sin siste seriekamp.

81.min: Sandnes Ulf kommer på en kontring og Karl Joakim Wrele meier ned Jon Petter Stangealnd på vei alene med keeper. Wrele får korrekt rødt kort, men dommer blåser kanskje litt i tidligste laget da Engblom plukker opp ballen og kommer alene med keeper.

78.min: MÅÅL. 3-0 til Bryne. Brynes Bjørnar Holmvik banker så inn et mål på Bryne stadion etter et godt frisparktrekk, men det hjelper så lite når Ull/Kisa også leder.

76.min: Samtidig har Ull/Kisa gått opp til 2-1 borte mot Kongsvinger, og dermed henger Brynes plass i en syltynn tråd. Kongsvinger må nå score to mål hvis Bryne skal berge plassen.

75.min: MÅÅÅL. 4-0. Ny corner til Sandnes Ulf. Slått inn av Bojan Zajic, og det ender med straffe til Sandnes Ulf. Den ekspederte Pontus Engblom sikkert i mål.

70.min: Robin Shroot kommer inn for Hugues Wembangomo for Hødd, mens Jon Petter Stangeland kommer inn for Eirik Schulze.

67.min: Torbjørn Kallevåg får dagens første gule kort.

65.min: MÅÅÅL. 3-0. Eirik Schulze plukket opp ballen på midtbanen og forserte til sånn 25 meters hold fra Hødd-målet. Derifra sendte han avgårde en kanon i krysset som er en god kandidat til årets mål. Både her på stadion og i OBOS-ligaen.

60.min: Der scoret Ull/Kisa på straffespark, og dermed er Bryne igjen nede i 2.divisjon. Samtidig går Ulf forbi Kongsvinger og har hjemmebanefordel i kvalifiseringen.

59.min: Aksel Berget Skjølsvik kommer inn til sin siste ligakamp for Sandnes Ulf, og ut går Henrik Breimyr. Axel Kryger kommer inn samtidig for Anel Raskaj.

53.min: Hødd spiller fri Didrik Seregba i bakrommet som kommer alene med keeper Sahlgren, men en fantastisk blokkering av Jørgen Olsen Øveraas hindrer skuddet i å gå mot mål.

52.min: Det har ikke skjedd spesielt mye i starten på den andre omgangen til nå. Verken her i Sandnes eller på Bryne. Begge leder fortsatt 2-0.

46.min: Andre omgang er i gang.

Første omgang:

45.min: Der var det også pause på Bryne, og hjemmelaget leder fortjent 2-0 der. Det betyr at Bryne har klatret opp på sikker plass, men ett mål til Ull/Kisa mot Kongsvinger så er det Ull/Kisa som berger plassen. Det målet gjør også at Sandnes Ulf går forbi Kongsvinger igjen og, men til pause er det laget fra de dype skoger på Hedmarken som har hjemmebanefordelen.

45.min: Hødd får en sjanse på corner helt på tampen, men Sahlgren bokser den ut. Sandnes Ulf har vært det klart beste laget og til tider kjørt over Hødd som ikke har hatt så mye å komme med. Pontus Engblom har scoret sitt 24 og 25 mål og har vært i en klasse for seg selv utpå her.

45.min: Det er lagt til minimum ett minutt i Sandnes.

43.min: MÅÅÅL. Bryne scorer igjen, og igjen er det Aram Khalili som scorer for jærbuene. Nok en gang er det et nydelig gjennomspill fra Byskata til Ajeti. Han prøver seg på en flikk inn mot mål, men den blir stoppet på streken. Der er Khalili først og får ballen over målstreken og inn i nettet.

40.min: Hødds Øystein Vestvatn prøver seg på et skudd fra 22 meter, men det går langt over.

34.min: Hødd har blitt utspilt etter alle kunstens regler så langt, og må ha mål. Derfor gjør Steinar Lein et bytte allerede etter 33 min, og det er Jeff Mensah som går ut for Øystein Vestvatn.

32.min: Flere store muligheter for Sandnes Ulf. Først er det Engblom som finner Zajic, men han prøver seg på en hæflikk som mislykkes totalt. Rett etter får Engblom en sjanse på bakerste stolpe, men han blåser den utenfor. Svensken er uansett i offside.

27.min: MÅÅÅL. 1-0 til Bryne. Kastrati sender gjennom Aram Khalili alene med keeper, og han scorer alene med keeper. Bryne tar første steg på veien, og akkurat i det Bryne scoret så scoret også Kongsvinger. Dermed er Bryne på sikker plass og Sandnes Ulf møter Kongsvinger borte i playoff.

26.min: Bojan Zajic prøver seg på en lobb fra like utenfor 16-meteren, men den går langt over mål.

23.min: Pontus Engblom jobber inn en ball som holder på å gå ut over linjen til kast, og får presset frem en corner. Den ender hos Nicolai Geertsen som flikker ballen mot bakerste stolpe, men der står en Hødd-spiller og klarerer på streken. Stor, stor mulighet for Sandnes Ulf.

17.min: Hødd får sin første sjanse for kampen, men Sahlgren er fint nede for å ta headingen til Joachim Magnussen.

14.min: Det er fortsatt 0-0 både i Bryne-Fredrikstad og i Ull/Kisa - Kongsvinger, og dermed er det Ull/Kisa som foreløpig har plassen i divisjonen. Mjøndalen har tatt ledelsen, og gått forbi Kongsvinger. Dermed ligger det akkurat nå an til å bli Sandnes Ulf hjemme mot Mjøndalen.

9.min: MÅÅÅL. 2-0. Straffe til Sandnes Ulf. Pontus Engblom setter den midt på keeper, men scorer igjen på returen. Pangstart for Sandnes Ulf og Engblom.

8.min: Sandnes Ulf får corner. Den blir slått inn i feltet, og inne i feltet detter ballen ned i hånden på Fredrik Sjølstad på Hødd. Dommer Christian Moen er ikke i tvil og dømmer straffe.

6.min: MÅÅÅL. 1-0. Sandnes Ulf tok ledelsen, og hvem andre enn Pontus Engblom var på bakerste stolpe og styrte inn returen fra keeper. Forsøket kom etter et frispark midt på Hødds banehalvdel, der Ulf kom til en avslutning som Hødd-keeper Jan-Lennart Urke reddet. Men som så mange ganger før var Engblom på pletten og scoret sitt 24. mål.

1.min: Kampen er i gang, og Sandnes Ulf går rett i angrep. Hødd stopper imidlertid angrepet, men de lyseblå holder trykket oppe og har kommet til flere innlegg.

Før kampen:

29 serierunder er spilt, og i dag er det klart for årets siste runde i OBOS-ligaen. Siden alle kvalifiseringsplassene allerede er sikret skal det mye til for å overgå fjorårets serieavslutning, men det er fortsatt mye å spille for både for Sandnes Ulf og ikke minst for Bryne.
Sandnes Ulf møter Hødd, som selv kjemper for eksistensen sin. De innehar før den siste serierunden den siste trygge plassen, og klarer seg hvis de slår Sandnes Ulf eller hvis Ull/Kisa og Bryne avgir poeng. Hjemmelaget jakter hjemmebanefordelen som en fjerdeplass vil gi dem, og da må laget ta flere poeng enn Kongsvinger på grunn av Sandnes Ulfs bedre målforskjell.
Sandnes Ulf møter mest sannsynlig Kongsvinger i første playoff-kamp, men er avhengige av å ta like mange poeng som Mjøndalen for å holde bruntrøyene bak seg. Hvis Mjøndalen vinner og både Sandnes Ulf og Kongsvinger avgir poeng tar nemlig laget fra Nedre Eiker fjerdeplassen og får hjemmebanefordelen, så det er mye å spille om.

Bryne MÅ vinne og samtidig ha hjelp

Et annet sted i fylket spiller Bryne en enda viktigere kamp, da laget for andre sesong på rad kjemper om å berge plassen i divisjonen. Premissene før kampen er enkle, Bryne MÅ vinne samtidig som både Ull/Kisa og Hødd må tape. Det fordi Ull/Kisa har mye bedre målforskjell enn Bryne.

– Klubben var i en lignende situasjon i 2012, og vi klarte oss også i fjor, så vi har vært oppe i lignende kamper før. Det gjør at stemningen kanskje er roligere og mer lystig i troppen, da vi vet hva vi må gjøre og at vi kan klare det, forteller Bryne-spiss Mads Bøgild.
Han reddet klubben med sin sene scoring i fjor, og tar gjerne en reprise av fjoråret i dagens kamp mot Fredrikstad.
– Selvfølgelig har jeg mer enn lyst til å score og bli avgjørende, men det hadde vært litt for sykt med en reprise på fjorårets kamp. Forhåpentligvis er Fredrikstad litt ferdig med sesongen, slik at vi kan vi score et par tidlige mål og slippe det ekstreme dramaet, forteller Bøgild.