Sander Bjørnå scoret 1-0 målet til hjemmelaget.

Sandnes Ulf slet seg videre

Lura ledet 1-0 til det var fem minutter igjen. Thomas Kristoffersen sørget for utligning og ekstraomganger. Sandnes Ulf gikk videre til andre runde etter ekstraomganger.

Sandnes Ulf tok seg videre, og laget skal også være glade for at det ikke gis stilkarakterer i fotball. Etter de første 45 minuttene skapte laget en sjanse. Hjemmelaget ledet 1-0, og det var ikke ufortjent.

– Lura gjorde en god kamp og var bare minutter unna å ta oss, men heldgivis klarer vi å score rett før slutt. Dermed reddet vi ekstraomganger, og da følte jeg meg trygg, sier trener Bengt Sæternes til RA etter kampen.

Bjørnå scoret

Hjemmelaget var ubeskjedne nok til å ta kommandoen hjemme på stadion. 1002 tilskuere på kamp, de fleste av dem jublet nærmest uhemmet da Sander Bjørnå noe heldig ga hjemmelaget ledelsen midtveis i første omgang.

– Det står nok ikke noe i historiebøkene om hvordan scoringen var, ler han etter kampen.

Han er fornøyd med innsatsen til laget, men trodde det skulle holde inn.

– Ja, de scorer når det er fem minutter igjen og det er surt. Vi holdt nesten kampen ut og skal være stolte av det vi fikk til. Etter 90 minutter holdt vi Sandnes Ulf til 1-1.

Sandnes Ulf sparte ikke på spillere, i hvert fall ikke nevneverdig.

– Vi visste dette kom til å bli tøft. Lura gjorde helt sikkert som de hadde planlagt, men det holdt ikke helt inn for dem. Heldigvis for oss, sier Sæternes.

Ingen tvil

I ekstraomgangene var det ingen tvil. Hjemmelaget hadde løpt fra seg mens Sandnes Ulf hadde litt mer på lager, Tre scoringer av Geertsen, Nisja of Eriksen førte til 4-1 og dermed er de klare neste runde. Uten å imponere.

– Første omgang var vi ikke med, da overlot vi til Lura å føre kampen. I andre omgang synes jeg vi leverer bedre og ikke minst skaper vi flere sjanser. Det er noe av det positive jeg tar med inn til søndagens kamp mot Tromsdalen.

Folkefest

1002 tilskuere hadde funnet veien til Lura stadion. Rammen rundt kampen var upåklagelig.

– Det må ha vært kjekt for de aller fleste, i hvert fall i 85 minutter. Vårt lag holder dem til 1-1 etter 90 minutter. Det er jeg fornøyd med. At vi ryker i ekstraomgangene er ikke unaturlig. Sandnes Ulf er bedre trent enn oss, og vi avsluttet jo også med ti spillere da Daniel Jacobsen fikk krampe mot slutten, sier trener Øystein Elvestad.

 

Kampfakta, 1. runde NM

Lura stadion

Lura-Sandnes Ulf 1-4 e.e.o.  (1-0)

Mål: 1-0 (25 min), Sander Bjørnå, 1-1 (85 min), Tomas Kristoffersen, 1-2 (96 min), Nicolai Geertsen, 1-3 (107 min), Vidar Nisja, 1-4 (109 min) Kent Håvard Eriksen

Gule kort: Daniel Jacobsen og Michael Bekke, Lura og Tomas Kristoffersen, Sandnes Ulf.

Lagene: Lura: Leinebø, Jacobsen, Grelland, Eide (Gudmestad fra 86), Bekke, Marcano, Indredavik, Sambou, Bjørnå (Nordahl fra 78), Høivik, Aano (Vedvik fra 72).

Sandnes Ulf: Sahlgren, Vevatne, Geertsen, Kryger, Olsen Øveraas, Zajic (Miljeteig fra 62), Dybevik (Nielsen fra 68), Nisja, Kristoffersen, Eriksen og Skartun.

Dommer: Miscga Kellerhals, Orre IL

Tilskuere: 1002