Sandnes Ulf kastet bort 3. plassen

Sandnes Ulf tapte 3–0 på bortebane for desperate Fredrikstad og forspilte muligheten til å sikre 3.-plassen på tabellen i Obos-ligaen søndag.

Scoringer fra Akinsola Akinyemi, Ulrik Flo og Joona Veteli sørget for at FFK kom seg bort fra tabellbunnen og opp på kvalifiseringsplass – ettersom Mjøndalen slo Elverum.

Siden Ranheim også slo Arendal endte Ulf på 5. plass og mistet hjemmebanefordelen i kvalifiseringen.

Hadde Sandnes Ulf vunnet sine to siste kamper ville de rykket rett opp slik resultatene ble. Dessverre tapte de lyseblå begge mot svakere motstand.

Trener Bengt Sæternes var forbannet i pausen av kampen mot FFK. Da ledet hjemmelaget 2-0 etter slett forsvarsspill.

Det er ikke godt nok. Vi må tette igjen bak og vi må score mål, sa treneren til Max i pausen.

Slik gikk det overhodet ikke. Selv om Sandnes Ulf skapte flere meget gode sjanser, maktet de ikke å sette noen av dem. FFK kontret i stedet inn det tredje målet. Etter det tok et inspirert hjemmelag over kampen og Sandnes Ulf tapte fullt fortjent.

Dermed har Sæternes definitivt mye å jobbe med før kvalifiseringen starter.