Bengt Sæternes og Sandnes Ulf forsterker laget med en 21-årig angrepsspiller fra Stord. Det melder avisen Sunnhordland på sine nettsider. Foto: Roy Storvik

Sandnes Ulf henter Stord-spiller

Den 21-årige angrepsspilleren Roger Ekeland er klar for Sandnes Ulf. Det melder avisen Sunnhordland, som skriver at Ekeland melder overgang til de lyseblå i neste uke.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sandnes Ulf har vært ute etter å forsterke laget hvis muligheten byr seg, og nå har klubben blitt enige med Stord om en overgang for Roger Ekeland.

– Jeg kan bekrefte at klubbene er enige om en overgang og at Roger slutter seg til 1. divisjon i Sandnes fra neste uke av, opplyser sportslig leder Holger Iversen i Stord til Sunnhordland.no.

LES OGSÅ: Sløsende Ulf rullet over Viking

Krangel om kompensasjon

Avisen skriver om utfordrende forhandlinger mellom partene, men at Stord har valgt å la angrepstalentet få prøve seg på høyere nivå.

– Utdanningskompensasjonen for en spiller gjelder fra 12 til fylte 21 år. Roger har jo lengst fartstid som Trio-spiller. Om regelboken følges skal Trio ha 200.000 kroner, mens Stord skal ha 140.000 kroner, forklarer Iversen og fortsetter:

– Det som altfor ofte skjer i slike situasjoner er at storklubbene legger press på de mindre klubbene. Dersom de ikke får det som de vil så dropper de overgangen. På vår side ønsker vi jo ikke å stå i veien for ambisiøse, dyktige spillere som får slike sjanser. Det ble et dilemma, men nå er vi altså for vår del komme fram til en løsning som gjør at Roger vil få sjansen i 1. divisjon, sier Iversen.

Samtidig som Sandnes Ulf ser ut til å ha sikret seg en ny angrepsspiller, er Kent Håvard Eriksen sterkt ønsket av Bodø/Glimt. En angrepsspiller inn kan åpne opp for at den tidligere Elverum-spilleren flytter på seg, selv om Sandnes Ulf så langt ikke har hatt lyst til å selge.

LES OGSÅ: Ønsker ikke å selge til Glimt