Her må Jon Petter Stangeland innse at han har misset på den største Sandnes Ulf-muligheten i kampen mot Vålerenga. Oslo-guttene ble hakket for sterke onsdag kveld, i juniorcupens semifinale. Foto: Erik Sergio Auklend.

Sandnes Ulf ble en størrelse for små

Et toppet Vålerenga-lag ble i tøffeste laget for Sandnes Ulfs juniorer. Etter kampen var kaptein Axel Kryger en av de som hadde vanskeligst for å svelge skuffelsen.

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på Facebook!

Tap 0–2 mot et av de beste juniorlagene i Norge er ikke noe å skjemmes av. Tvert imot. Men prøv å si det til 18-19 år gamle fotballspillere, som nettopp har blitt sendt ut av cupen.

Bitterheten og frustrasjonen over å ha røket i NM-semifinalen lå tjukt utpå ansiktene til Sandnes Ulfs unge menn etter kampen mot VIF.

En av de som ble sittende aller lengst med hodet skjult mellom hendene var kaptein Axel Kryger.

– Det er tungt å svelge. Særlig siden vi slipper inn to drittmål.

Jevnt og tettspilt – så kom scoringen

I onsdagens semifinale fikk Sandnes Ulf tidlig smake på kvaliteten i Vålerengas lag.

Etter ti minutter vendte en av VIFs beste, Henrik Udahl, opp og chippet en nydelig pasning gjennom til Thomas Elsebutangen, som avsluttet til side for mål.

Sandnes Ulf fortsatte å ligge kompakt, og forsøke å demme opp for de ballsikre, hurtige og robuste spillerne fra Oslo.

Det holdt nesten til pause.

Ett minutt før hvilen kom høyreback Mathusan Sandrakumar dundrende ned høyresiden, hvor han la lavt inn 45 grader, til en møtende Udahl. Pang.

– Målet kommer ut av ingenting. Jeg føler vi henger godt med til pause, og så får de til en avslutning helt på tampen, som går gjennom både mine og Egil (Selvik, keeper) sine bein, og i mål. Det er utur, sier Kryger.

LES OGSÅ: Kryger klar til årets viktigste kamp

Mål endrer kamper, sies det, og kanskje ikke noe tidspunkt er mer gunstig å score på enn akkurat minuttet før dommeren blåser lagene inn i garderoben. Det merket flere Sandnes Ulf-spillere.

– Luften går ut av oss etter deres mål. Vi fighter videre, men det var oppoverbakke etter det målet, sier unggutten, som av en lokal jury ble kåret til banens beste for hjemmelaget, Andreas Dybevik.

VIF fortsatte trykket

Vålerenga ville ikke slippe Sandnes Ulf inn i kampen igjen. Det var tydelig da lagene kom ut av garderoben og gikk løs på andre omgang, og det var ekstra tydelig etter 53 minutters spill.

En corner fra høyre ble slått inn i Sandnes Ulfs femmeter, der tidligere Bryne-spiller Magnus Retsius Grødem ordnet 0–2, til ellevill jubel fra Vålerenga-benken.

Kaptein Kryger og hans unge mannskap klarte aldri å svare på de to VIF-scoringene, selv om spesielt Jon Petter Stangeland var nær, med en avslutning fra kort hold med ti minutter igjen å spille.

– Jeg er stolt over at vi har kommet så langt som vi har, men det er surt å ryke ut på målstreken før finalen.Det er et veldig bra lag vi møter, med både kynisme, trykk og fart. Da sliter vi med å henge med, og blir løpt i senk, sier Kryger, som også mener at det ikke er allverdens rart at det var klasseforskjell på lagene.

– De har noen individuelle spillere som er litt utenom det vanlige, og det er nok det som avgjør. Vålerenga har nok litt mer penger å bruke på utvikling og nye spillere enn hva vi har. Du ser jo hvem de hentet i sommer – spillere som har spilt i Bryne, Hønefoss, Manchester City. Det har ikke vi gjort, akkurat. At vi er topp fire i NM, med en liten klubb som Sandnes Ulf er, sier alt, sier midtstopperen.

Å deppe lenge er ikke noe Kryger har tid til. I morgen er det ny trening med Sandnes Ulfs A-lag for sisteårsjunioren.

– Jeg får heller satse på å vinne NM som senior en gang. Å dra på trening i morgen går helt greit. Dette har jeg sikkert lagt bak meg da. Jeg får nok høre det litt fra Aksel (Berget Skjølsvik) i morgen, men det får jeg tåle, sier Kryger og smiler.

KAMPFAKTA

NM G19, semifinale

Sandnes Ulf Jr – Vålerenga Jr 0–2 (0–1)

Sandnes idrettspark, 653 tilskuere.

Mål: 0–1 Henrik Udahl (44.), 0–2 Magnus Retsius Grødem (53.)

Sandnes Ulfs lag (4-4-2): Egil Selvik – Daniel Jacobsen, Mikal Jacobsen, Axel Kryger, Inge Løge (Arne Einarsen i 14 min) – Vegard Aasen, Andreas Dybevik, Adonis Brahimi (Finn Christian S. Aasheim i 20 min), Eirik Larsson – Jon Petter Stangeland, Abdi Huka (Jonas Rahim i 10 min).

Gule kort: Axel Kryger og Finn Christian S. Aasheim, Sandnes Ulf. Henning Andresen, VIF.

Dommer: Daniel Higraff, Brodd IL.