Sandnes HK tapte kampen, men vant opprykket til landets øverste serie. Kampen mot Nærbø ble en tøff affære, som Jærbuene vant komfortabelt. Foto: Per Thime

Sandnes tapte – opprykksfesten i gang

Selv om Sandnes HK tapte lokaloppgjøret mot Nærbø, så legger det trolig ingen dempet stemning på festen laget nå har. Sandnes skal neste sesong spille i landets øverste liga. Arbeidet er allerede kommet i gang.

– Vi har mye å ta fatt i, så her har vi allerede brettet opp ermene for å se på alt som kreves.

Det forteller klubbens sportssjef Petter Sværen til RA.

Siddisen med fotballbakgrunn fra Buøy var et eneste stort smil før, under og etter kampen mot Nærbø. Opprykket var jo allerede sikret på lørdag.

Må se på alt

Når opprykket nå allerede er i boks, to serierunder før slutt, har man nok av utfordringer.

– Vi er i bunn og grunn en dugnadsklubb. Nå blir vi plutselig en klubb, med lag på øverste nivå. Da blir det også endringer, for eksempel i organisasjonen, uten at vi allerede nå kan si hva som blir forandret.

Noen tanker deler han dog med seg.

– Administrasjon blir jo et stikkord. Vi har i dag ikke folk som jobber fulltid, og det er kanskje noe vi må se på. En annen ting er jo en markedsavdeling. Det krever mye når man er kommet opp et nytt nivå, fortsetter han.

Trenger spillere

I søndagens kamp mot Nærbø ble det til slutt et klart tap. Rune Haugsengs gutter vant 28-22 og var stort sett det beste laget hele kampen. Seieren gjorde sitt til at også Nærbø kan melde seg på i kampen om kvalifisering til Eliteserien.

For Sandnes er opprykket klart. Klubben ønsker en lokal profil, men skal laget lykkes trengs det også nye spillere.

 Ja, det er klart vi må ha inn noen spillere. Vi har allerede sondert litt av terrenget, men har ikke noe klart. Vi vet at det finnes lokale spillere fra både Stavanger og Sandnes som spiller for andre klubber. Det kan godt være vi tar kontakt med noen, eller at det blir helt andre spillere. Vi ønsker imidlertid å ha en lokal forankring i spillerstallen, men vi får ta det litt og litt.

– Hva med spillere fra Nærbø og Viking ?

– Først og fremst håper jeg at Viking redder plassen i 1. divisjon. De har to kamper igjen, så får vi jo når serien er avsluttet.

Søndagens kamp mot Nærbø ble spilt i Vågen idrettshall. Det blir ikke eliterseriehåndball der. Idrettshallen på Sandved blir etter alt å dømme arena. Der er det plass til rundt 1500 tilskuere.

– Det går nok den veien, men vi trenger hjelp fra kommunen, blant annet til nytt dekke i hallen. I dag var både ordfører og varaordfører på tribunen, og vi vet jo fra tidligere at Sandnes kommune er positivt innstilt til idrett. Derfor tror jeg dekke kommer på plass i god tid før vi serieåpner på landets beste nivå i håndball.

Før den tid, det vil si i kveld - da er det fest på et egnet utested i Sandnes sentrum.

Kampfakta 1. divisjon håndball, herrer.

Vågen idrettshall, 800 tilskuere

Sandnes HK - Nærbø 22-28 (10-13)

Mål Sandnes:  Lars Sigve Hamre 4, Harald Willumsen 3, Morten Linder 1, Martin Hare 4, Bostjan Kavas 1 og  André Ellertsen 9.

Mål Nærbø: Ole Nærland 3, Atle Gudmestad 5, Stian Vigre 5, Andreas Horst Haugseng 2, Tord Aksnes Lode 3, Steffen Stegavik 5, Preben  Nord-Varhaug 2 og John Thue 3.

Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang

Utvisninger: Sandnes: 3 x 2 min. Nærbø: 4 x 2 min.