Rådhuset i Sandnes ble innviet 29. juni 1961 i det som da var Høyland kommune. Siden kommunesammenslåingen i 1965, har dette vært Sandnes kommune sitt rådhus. Nå er det lagt ut for salg på Finn.no.

Sandnes selger rådhuset på Finn.no

Sandnes kommune har lagt ut rådhuset på Finn.no. Gjetter du prisen?

– Dette er en perle. Det er ikke ofte denne type objekter legges ut for salg. Her gjelder det å se potensialet i bygget, sa prosjektleder Laila Haugland i Sandnes tomteselskap da RA skrev at rådhuset snart skulle legges ut for salg.

Sammen med Multum Næringsmegling i Stavanger skal det kommunale selskapet sørge for at rådhuset i Sandnes får nye eiere.

LES OGSÅ: Nytt rådhus vil koste 406 millioner

Nå er annonsen for det noe uvanlige salgsobjektet lagt ut på Finn.no.

– Rådhuset som nå skal selges er en eiendom med stort potensial. Reguleringsbestemmelsene tillater en maks utnyttelse på inntil BRA 14.500 kvm med svært vidt bruksformål; kontor, helse/tjenesteyting, bevertning, kultur eller undervisning, heter det i annonsen.

LES OGSÅ: Slik blir smartbyen Sandnes (RA+)

70 millioner pluss opprustning

Bygningen som ble innviet som rådhus i 1961 har fått prisantydning på 70 millioner kroner.

Men den som går med en drøm om å bli rådhuseier, må regne med betydelige påkostninger:

– Selve bygget er i rimelig god stand, men det holder ikke dagens standarder når det gjelder for eksempel ventilasjon. Det må en totalrenovering og delvis nybygg til, uttalte fagansvarlig megler Kristian Kleiberg i Multum før rådhuset ble lagt ut for salg.

LES OGSÅ: Tror på rådhus-salg