En mann fra Sandnes er bekreftet omkommet i en flystyrt utenfor Halden 17. mai. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

Sandnes-mann omkom i flystyrt

Det var 67 år gamle Ola Seim fra Sandnes som omkom da småflyet han fløy styrtet ved Kjølset nord for Halden. 67-åringen var alene i flyet da det styrtet.

Politiet og Statens Havarikommisjon fortsatte arbeidet på ulykkesstedet utover natt til onsdag.

– Det som skjer nå, er at Havarikommisjonen og politiet jobber sammen på stedet. Jobben fortsetter utover kvelden og natten, og vi håper å få noen endelige svar, sa operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB klokka 22 tirsdag.

Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte om ulykken klokka 18.36.

Traff tretopper

Marstad sier flyet traff noen tretopper umiddelbart før det styrtet. Vrakdelene er spredt utover og arbeidet er sentrert på et område operasjonslederen anslår måler 200 ganger 250 meter.

Småflyet, en Piper Cherokee, tok av fra Sola klokken 16.56 og skulle etter flyplanen lande på en privat småflyplass i Torsnes i Fredrikstad kommune.

– Han har gått litt utenfor den originale flyplanen. Hvorfor kan vi ikke si noe om ennå, sier kommunikasjonsansvarlig Joachim Westher Andersen i Avinor til NTB.

Kraftig styrt

– Det ser ut til at det var en kraftig styrt. Vrakdeler er spredt utover området, sier vakthavende redningsleder Ståle Jamtli ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB. Det skal ikke ha kommet noen nødmelding i forkant av styrten.

Flyet styrtet i nærheten av riksvei 22 ved avkjøringen mot Østerbro.

Statens Havarikommisjon ankom ulykkesstedet tirsdag kveld. Det ble raskt opprettet en flyforbudssone i tusen fots høyde og merd en diameter på 5 mil rundt ulykkesstedet. Flyforbudet opphørte midnatt natt til onsdag.