Sandnes knepent videre i cupen

Sandnes håndball møtte Kristiansand borte i sin første cupkamp for sesongen, og møtet med gamle venner fra 1. divisjon ble like tett og jevnt som ventet.

Da lagene møttes i 1. divisjon forrige sesong, endte det med firemålsseier til Sandnes 16-20. Søndagens møte i cupens tredje runde skulle bli enda jevnere, selv om det ikke var mye som tydet på det de første 20 minuttene.
Sandnes gikk nemlig ut i 100 og tok en suveren ledelse fra start. 0-7-ledet bortelaget etter åtte minutters spill, og bortelaget burde strengt talt avgjort kampen i første omgang med den pangstarten.

Scoret ikke på ti minutter

Men på stillingen 2-10 etter 16 minutter stoppet det helt opp for Sandnes, som ikke scoret mål igjen de neste ti minuttene. Det gjorde at hjemmelaget reduserte til 7-10, noe som ble til 8-11 ved pause.
Utviklingen fortsatte i samme spor i andre omgang, der eliteserielaget Sandnes hele veien ble jaget av Kristiansand fra divisjonen under. 16 minutter ut i omgangen utlignet Kristiansand, og gikk sågar forbi Sandnes.
Men en god sluttspurt sikret at Sandnes til slutt kunne feire avansement med 22-23-seier, selv om laget tapte andre omgang 14-12.
André Ellertsen ble bortelagets toppscorer med seks mål.