Det ble tap for Sedjak og Sandnes i deres første Eliteseriekamp noensinne. Foto: Roy Storvik

Sandnes hakket for små i Eliteserie-debuten

Sandnes-Bækkelaget 24-30. Sandnes første Eliteseriekamp noensinne endte med tap da medaljekandidaten Bækkelaget kom på besøk til den nærmest fullsatte Sandneshallen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sandnes Håndball debuterte i Eliteserien og kastet i gang sesongen i den nye og oppgraderte Sandneshallen mot fjorårets sølvmedaljevinner, Bækkelaget. 522 tilskuere ble vitne til et Sandnes-lag, som fikk det tøft mot medaljekandidatene.

Etter jevne åpningsminutter, hvor André Ellertsen sørget for 1 - 0, og Sandnes sin aller første scoring i Eliteserien, var det Bækkelaget som gradvis tok over styringen i kampen. Bortelagets solide forsvarsmur gjorde det vanskelig for de lyseblå, som ikke maktet å innhente Bækkelagets ledelse. Dermed stod det 13-17 til pause. Selv om Sandnes hevet spillet sitt i andre omgang, så ikke Bækkelaget seg tilbake, og stakk av med en 24-30-seier.

– Jeg mener vi gjør en god kamp, og har mye vi kan ta med oss videre. Totalt sett gjør vi det godt, men det er noen perioder vi må jobbe med for å klare å holde nivået. Vi må bli enda mer disiplinerte, sier André Ellertsen til RA etter kampen.

LES OGSÅ: Innstilte på knallhard hverdag

Nervepirrende Eliteserie-debut

Videre forteller Ellertsen, som forøvrig ble dagens toppscorer for Sandnes, at debuten i Eliteserien var preget av både nerver og oppildnet motivasjon.

– Det er ikke bare min første kamp i Eliteserien, men også klubbens. Da blir det dobbelt så gøy å debuttere. Samtidig kjente vi så klart på nervene. Det er tross alt vår første kamp på det øverste nivået. Vi senket imidlertid skuldrene utover kampen og leverte til tider veldig godt, forteller Ellertsen.

Det var ikke bare den første kampen i Eliteserien, men også i den oppgraderte Sandneshallen. Det gav også god trøkk på tribunen. Det legges merke til også blant spillerne, skal vi tro Ellertsen.

– Det er en stor hall som kanskje ikke er så intim, men det var god trøkk fra publikum i dag. Over 500 publikummere. Det er veldig bra, og hyggelig for oss spillere, sier Sandnes-spilleren

Trener Dalibor Sedjak er enig med Ellertsen.

– Det er et godt oppmøte i dag. Jeg håper det blir like bra også neste hjemmekamp. Vi har god plass her i Sandneshallen, sier Sedjak.

LES OGSÅ: Sandnes knepent videre i cupen

Stort forbedringspotensiale

Prestasjonene på banen var ikke Sandnes-treneren like fornøyd med.

– Ok prestasjon. Ikke mer enn det. Det var mange muligheter og gode sjanser som vi skyter keeperen veldig god på. Vi er litt for hete i toppen til tider. Litt for mange tekniske feil framover hvor vi blir straffet på hver eneste en. De gjør også mange feil, men vi klarer ikke å straffe dem på samme måte, innrømmer Sedjak.

Tross forbedringpotensiale mener Sedjak at den første kampen i Eliteserien gav en pekepinn på at Sandnes har noe å gjøre på det øverste nivået.

– Det viser at vi henger med. Vi spiller greit, men har mye å jobbe med. Fotarbeidet må bli bedre. Vi må bli raskere tilbake i forsvar og opp i angrep. Vi har mye å gå på, sier treneren.

LES OGSÅ: Sandnes HK sliter på sponsormarkedet

Kampfakta:
Håndball, Eliteserien
Sandnes – Bækkelaget 24-30 (13-17)
Sandneshallen, 522 tilskuere
Sandnes: Ole-Andre Lerang, Simen Murvold Stava 1 –  Lars Sigve Hamre 2, Harald Willumsen 2, Morten Linder, Eirik Hiim Torjusen 1, William Aar 1, Martin Hare 2, Fredrik Aksland, Abel Nagy 3, Eivind Erland Gade 1, Anders Krognes Gjevik 4, Simen Sagli 1, André Ellertsen 6.
Toppscorer Bækkelaget: Tormod Hauane 10
Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen
Utvisninger:  Sandnes 2x2min. Bækkelaget 2x2 min