Annonse
Fem restauranter går sammen og lager gatematfestival i Stavanger sentrum fra i dag og fram til lørdag. Her ved daglig leder ved Newsman, Herdis Bjerkset, matfaglig ansvarlig i Herlige Stavanger, Petter Mugaas Joakimsen og driftsleder ved Mexico, Ranveig Grøsfjeld, er klare for festivalstart i dag. FOTO: TONE HELENE OSKARSEN

Sammen om ny matfestival

Torsdag starter Streetfood Festival, hvor fem av byens restauranter har gått sammen for å trekke folk til sentrum ved hjelp av gatemat.

Annonse
Rogalandsavis

De fem serveringsstedene N.B Sørensen, Mexico, Newsman, Bar Negroni/Villa 22 og Bevaremegvel har gått sammen for å skape en ny gatematfestival. 

– Folk er veldig flinke til å bruke byen om sommeren, mens det om vinteren er litt mer folketomt. Derfor ønsket vi å arrangere noe for å trekke mer folk til sentrum, sier Petter Mugaas Joakimsen, matfaglig ansvarlig i Herlige Stavanger. 

– Vi ville prøve noe nytt som kan skape liv, og som i tillegg gjør at vi får vist fram restaurantene og hva sentrum har å by på, sier han.

Festivalen fungerer på den måten at du kjøper billett som gir deg én rett på hver av de fem spisestedene. Tanken er at du da kan vandre mellom spisestedene, så du får oppleve ny mat, og samtidig litt sentrumsliv.

– Street food kan være mye forskjellig, men vi bruker det fordi det er et begrep folk forstår. Det symboliserer god og lett tilgjengelig mat, og det er meningen at du skal kunne gå fra sted til sted og utforske og teste ulike smaker og restauranter. Dessuten er det retter fra store deler av verden på menyen, sier Mugaas Joakimsen til RA. 

Fra meksikansk til fransk

Hvert spisested har forskjellig mat på menyen, og det spenner fra meksikansk, til asiatisk, amerikansk og fransk. 

– Rettene skal reflektere stedene de serveres på, og kanskje en også kan oppdage steder en ikke har vært på før, sier Mugaas Joakimsen. 

– Kanskje får noen oppleve Stavanger på en ny måte, legger han til. 

Spent på mottakelsen

Festivalen starter i dag, og avsluttes på lørdag. Maten kan du enten ta med deg, eller spise inne på restauranten, og Mugaas Joakimsen sier festivalen er passende både for venner, barnefamilier, og par som har lyst å utforske byen og restaurantene. 

– Vi er veldig spent på hvordan dette blir mottatt. Det viktigste for oss er at gjestene blir fornøyde og at byen blir brukt, sier Mugaas Joakimsen. 

Ranveig Grøsfjeld er driftsleder ved Mexico, og hun synes det er gøy å kunne samarbeide med andre spisesteder om noe som er et positivt tiltak for byen.

– Dette er en kjekk ting for byen, i tillegg til at vi får vist fram restaurantene våre, sier Grøsfjeld, som forteller at restauranten blir pyntet for å få den rette følelsen.

– Du skal få følelsen av at du virkelig kjøper street food. Vi har planlagt dette lenge, og jeg tror det blir veldig bra, sier hun, og legger til at det hos Mexico vil bli servert tacos med svinekjøtt og mango- og ananassalsa. 

Hos Newsman blir det asiatisk mat levert av kokkene fra Bevaremegvel.

– Vi kommer til å servere en kylling- og kokosgryte. Det kommer til å bli kjempespennende, og vi gleder oss veldig til dette, sier daglig leder Herdis Bjerkset til RA. 

Annonse