Samlet inn bompengebot på én time

Medaktivister dekker boten på 25.000 kroner til bomaksjonisten som kuppet talerstolen i bystyret i Stavanger forrige mandag.

– Vi har nådd målet. Tusen takk til alle som har hjulpet til med denne innsamlingen. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at det skulle gå så fort.

Slik starter innlegget fra nestleder i Bomfritt Norge - Nok er Nok, Ragnar Anfinsen, etter at han lørdag startet et digitalt spleiselag for å dekke utgiftene til forelegget som Jan Ove Sikveland ble ilagt tidligere denne uken. 

Sikveland er aksjonisten som sammen med et følge på 50 bompenge-motstandere gikk inn i bystyresalen i Stavanger forrige mandag og avbrøt et bystyremøte. Men Sikveland stanset ikke der. Han inntok talerstolen og ble stående, selv om han fikk beskjed fra Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) og vektere om å gå ned. 

Mandag denne uken ila politiet ham et forelegg på 25.000 kroner for hendelsen. Boten vedtok han først lørdag, kunne RA melde. 

I halv fem-tiden lørdag ettermiddag startet kronerullingen – som raskt ga resultater. 60 minutter etter at innsamlingen startet, var over 21.000 kroner samlet inn, skriver Nettavisen.

– Det har vært to tøffe uker med mange medieoppslag om kontroversielle aksjoner og kupping av talerstolen. Vi ønsker nå å dreie fokuset tilbake på hva vi jobber mot igjen, og det er bomringene og den usosiale pengeinnkrevingen, uttalte Jan Ove Sikveland til RA da det ble kjent at han vedtar boten.

RA har tidligere skrevet at gruppen har varslet kronerulling uansett utfall av avgjørelsen. Lørdag kveld er over 28.000 kroner samlet inn. Overskuddet vil bli satt til sides for å hjelpe til med advokatutgiftene, melder Anfinsen på bompengegruppen. 

– Det var absolutt ikke meningen at det skulle gå så mye over, og jeg satt klar på «Avslutt»-knappen, men plutselig kom det et enkeltbidrag på 2.500 kroner fra en fantastisk giver. Dermed ble overskuddet så stort. Jeg var rett og slett ikke kjapp nok med å stoppe innsamlingen, uttaler Anfinsen til RA, og legger til:

– Det er helt utrolig hvilket engasjement det er fra folk i denne saken, og det er veldig rørende å være med på en slik innsamling, der giverviljen overgår en hver drøm.