Salsten scoret for Norge

Eirik Salsten scoret 1–0-målet for Norge i seieren mot Slovakia lørdag. Oilers-kaptein Kristian Forsberg sørget for den målgivende pasningen.

Eirik Salsten og Andreas Stene scoret målene da Norges ishockeylandslag avsluttet en firenasjonersturnering ved å slå Slovakia 2–1.

Salsten satte inn 1–0 seks minutter ut i midtperioden, mens Stene doblet til 2–0 åtte minutter før slutt i siste periode.

Radovan Pulis reduserte til 1–2 syv minutter før slutt, men det slovakiske laget kom aldri nærmere.

Norge åpnet landslagsturneringen med 4–1-seier over Frankrike før det ble 1–2-tap mot Østerrike.

Spillerne med tilknytning til Oilers fikk markert seg solid for Petter Thoresens mannskap under turneringen.

Foruten Salstens scoring på lørdag satte Mathias Trettenes inn to scoringer i seieren mot Frankrike på torsdag.

Fredag hadde Kristian Forsberg målgivende pasning på den norske scoringen mot Østerrike.

Johannes Johannesen, Dennis Sveum, Mathias Trettenes, Eirik Østrem Saltsen, Kristian Forsberg og Tommy Kristiansen var alle med i den norske troppen til landslagsturneringen.

De OL-klare norske hockeygutta til Petter Thoresen får for øvrig ikke selskap av damene til OL neste år. Mannskapet til Laura Rollins røk i helgen ut i siste steg av kvalifiseringen.

Landslagsturnering ishockey menn i Graz, Østerrike lørdag, 3. runde:

Norge – Slovakia 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Mål: 1. periode: Ingen. Skudd 13-2.

2. periode: 1-0 (26.32) Eirik Salsten (Kristian Forsberg, Alexander Bonsaksen). Skudd 12-5.

3. periode: 2-0 (51.15) Andreas Stene (Sondre Olden), 2-1 (53.15) Radovan Pulis (Patrick Bacik, Peter Hrasko). Skudd 14-5.

Dommere: Miroslav Stolc og Miroslav Stefik.

Utvisninger: Norge 2 x 2 min, Slovakia 2 x 2 min.