Ordfører Christine Sagen Helgø talte om fellesskap i sin tradisjonelle nyttårstale på Ledaal fredag ettermiddag. Foto: Per Thime

Sagen Helgø: – En tid som krever noe av oss

I en fullsatt kongebolig brukte ordfører Christine Sagen Helgø nyttårstalen sin til å mane fram fellesskap og godt naboskap.

Av: Bjørn G. Sæbø
– 2016 må være året der vi omfavner fellesskap og tilhørighet, sa Christine Sagen Helgø i sin første tale i det nye året. Flyktningkrisen krever noe ekstra av oss som naboer og medmennesker.
– Flyktningstrømmen setter oss på prøve. Dette er ekstraordinært fordi vi ikke vet hvor mange som kommer. Ingen nabolag eller kommuner står klare, sa ordføreren. Den gode nabohjelpen som Forus og Gausel Idrettslags bidrag for å få asylsøkere med på fotballtrening, var blant initiativene som fikk ordførerens hyllest.  
– Vi er inne i en tid som krever noe av oss.
Ordførerens metode for å fremme naboskap er å invitere med seg et helt nabolag til Ledaal i løpet av året.
– Nabolaget er en god arena, understreket Sagen Helgø.

– Ta vare på talentene

Oljeprissmell og arbeidsledighet har preget overskriftene det siste halvåret.
– Alle i Stavanger kjenner noen som har mistet jobben. Nå blir hovedoppgaven å ta vare på talentene, sa ordføreren – og understreket at ikke alle som nå går ut av oljebransjen skal tilbake. En del kommer forhåpentligvis inn i de 10.000 nye jobbene ordføreren vil ha på plass i Stavanger innen 2020. Innovative miljøer som Mess & Order, Innovation Dock, nytt sykehus tett opp til universitetsmiljøet på Ullandhaug og smartbyteknologi, er noen av elementene som skal bidra til jobbskapingen.
 2016 markerer 50-årsjubileet for norsk oljeutvinning, og for en ordfører i Stavanger er oljealderen ikke over. Rådene om å reise til andre byer enn Houston er tydeligvis mottatt:

Houston viktig

– OTC er fortsatt viktig, men jeg har lært om smartbyer i San Francisco og skal til Austin og New York i løpet av året for å få ideer, sa ordføreren.