Peter Sagan ble historisk da han snøt Alexander Kristoff for det edleste metallet på hjemmebane. Etter målgang beklaget han til det Kristoff og det norske folk at han stjal gullet foran den norske fansen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sagan beklaget seg til Kristoff og det norske folk

Etter å ha slått Alexander Kristoff på målstreken beklaget den populære slovaken først til Kristoff for at han slo han på hjemmebane, så til det norske folk i mixed zone etter løpet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Alexander Kristoff var så nær, så nær med å gjøre det virkelig store på hjemmebane i VMs siste ritt. Etter over 275 kilometer på sykkelen, var det til slutt bare noen få centimetere som skilte fra gullet Storhaug-ekspressen så gjerne ville ha.

– Det er bittert. Det er det. Det er ikke det samme å bli nummer to som å vinne. Etter spurtduellen så kom Sagan bort til meg og beklaget at han slo meg på hjemmebane, men at han ikke bare kunne la meg vinne på grunn av det, forteller Kristoff til RA.

LES OGSÅ: Kristoff tok VM-sølv på hjemmebane

Sagan overrasket over støtten

Aldri før har noen vunnet tre regnbuetrøyer på rad, men nå har Peter Sagan altså vunnet VM-gull i Richmond, Doha og her i Bergen.

– Jeg må beklage for at jeg slo han, men det er veldig bra for meg at jeg gjorde det. Jeg er overrasket over at så mange er glade på mine vegne, selv etter å ha slått Kristoff her i Norge. Det gjør seieren ekstra spesiell for meg, sier Sagan til RA.

Kristoff og Norge fulgte taktikken, som var den samme som i danske Herning da det ble gull, til punkt og prikke.

– Da jeg åpnet spurten visste jeg ikke hvem som kom bak meg, men jeg håpet at det ikke var Sagan. Jeg følte at jeg hadde en luke bakover, og så ingen andre i nærheten. Jeg følte også at jeg holdt spurten bra, men Sagan i slike avslutninger er nesten umulig å slå, sier Kristoff.

LES OGSÅ: Kristoff regner med deltakelse i nytt norsk ritt

Kunne kanskje gjort ting annerledes

Igjen ble det norsk tap på målfoto. Som Kristoff hadde i fjorårets Tour de France for nettopp Sagan, og som Boasson Hagen hadde i årets utgave av Touren.

– Jeg hadde en følelse da jeg krysset mållinjen at han var foran meg, så jeg vet ikke hvor mye rolle det hadde spilt om jeg hadde klart å slenge sykkelen enda lenger frem. Hadde det imidlertid vært 15 centimeter lenger så tror jeg at jeg kunne ha klart det, da jeg følte jeg tok litt innpå han igjen etter at han spurtet forbi meg, sier Katjusja-rytteren.

Etter å ha slitt seg med over den siste bakken, helt på stålet, forsvant de internasjonale tv-bildene. Det neste vi så var at feltet hadde tatt igjen de som lå i front.

– Vi tok igjen Magnus Cort Nielsen med omlag 500 meter igjen, og så kom Italia susende og da hev jeg meg på toget deres. Jeg kunne kanskje latt Trentin passere meg og kommet inn en posisjon lenger bak, og kanskje startet spurten litt roligere for så å akselerere mer etter hvert. Det er vanskelig å si, forteller Kristoff.

LES OGSÅ: Andersen overgikk egne forventninger

– Hadde toppet alt med gull på hjemmebane

Med sin sølvmedalje ble han selv også historisk, da han er den første som har tatt medalje i OL, VM og EM.

– Det er kult å ha noe historisk, som ingen andre har klart før. Sagan har vel ikke olympisk medalje, men det kommer nok. Han er det største talentet vi har hatt i sykkelsporten i nyere tid, så det å tape for han er ikke det verste. Selv om jeg tapte gullet i dag, så er han en verdig vinner.

Mandag drar han hjem til Stavanger etter en sesong der han har tatt EM-gull og VM-sølv. Selv om det ikke er så ille, er Kristoff langt på vei enig med Kuppern at sølv er den første taperplassen.

– Nå har både jeg og Edvald sølv fra VM, og det er bra det, men Thor (Hushovd) topper oss. Jeg skulle gjerne hatt det gullet og kommet sammen med Thor på toppen der. Det hadde toppet alt med gull på hjemmebane, men nå ble det et resultat som gikk litt i vasken, sier Kristoff.

LES OGSÅ: Andersen satser på VM-gull i 2019