Like over klokken 14.00 tok rytterne fatt på dagens 162 kilometer lange etappe fra Stavanger til Sandnes. Foto: Pål Karstensen

Rytterne har satt kursen for Sandnes

Tour des Fjords-feltet satte avgårde på lørdagens etappe i strålende solskinn i Stavanger. Den fjerde etappen av etapperittet har forventet målgang i Sandnes klokken 18.00.

Følg RA Sporten på Facebook!

Lørdagens fjerde etappe er på 162,4 kilometer fra Stavanger til Sandnes, og da er det klart at de ikke tar den korteste veien. Ut fra Stavanger til tar feltet veien til Randaberg før det kommer en innlagt spurt i Tananger etter 29 kilometer. Der bør Edvald Boasson Hagen og August Jensen prøve å knappe innpå sekunder på sammenlagtleder Dries Van Gestel, da to etappeseiere ikke er nok for Boasson Hagen til å vinne sammenlagt.

Videre sykler rytterne ut på Nordsjøvegen på vei til Tjelta og Ganddal før det er en bakkespurt etter 65 kilometer på Fjermestad. Deretter går turen til Kongeparken og en ny innlagt spurt på Ålgård etter 77 kilometer, før det er langesone på Gjesdal. Etter nærmere 100 kilometer skal rytterne opp Seldalsbakken, der det er en ny bakkespurt.

Rytterne sykler så videre via Høle og Hommersåk før de krysser mållinjen for første gang i Sandnes cirka 17.20. Deretter kjører de en rundløype i Sandnes blant annet opp Bakken to ganger før de går i mål på dagens etappe cirka klokken 18.00.

– Det er ikke bare bare å ta to etappeseiere, så det blir vanskelig i seg selv. I tillegg må jeg også ha ett sekund ekstra, så jeg må angripe. Vi får se om vi går for de innlagte spurtene på dagens etappe, men muligheten er der, sa Edvald Boasson Hagen da han ble intervjuet før start.

LES OGSÅ: Søt revansje for Boasson Hagen