For dem av oss som liker sånt, er det gode muligheter for bading denne uken. Tirsdag vil det bli over 20 grader, opp til 25 grader i indre strøk av fylket. Det fine været fortsetter hele uken – riktignok med litt lavere temperaturer etter hvert. Også starten av neste uke ser fin ut på langtidsprognosene. Bildet er fra Godalen. Foto: Marius Vervik

Rygge og Lysebotn leder temperatur-kampen

Rygge og Lysebotn, begge med 32,8 grader, har så langt de høyeste temperaturene fredag – og det ventes tropenatt med opptil 25 grader langs kysten.

De høyeste temperaturene er ventet mellom klokka 16 og 18, forteller statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Det er fortsatt mulighet for noen rekorder, men kanskje blir norgesrekorden stående, sier hun.

Topp tre

Rett før klokka 14.30 fredag ettermiddag kunne meteorologene avsløre den foreløpige topp tre-lista. Der troner Rygge i Østfold og Lysebotn i Rogaland øverst, begge med 32,8 grader. Så følger stasjonen Askim II, med 32,7 grader.

Nesbyen har rekorden

Den høyeste registrerte temperaturen i Norge noen gang er 35,7 grader i Nesbyen i Buskerud 20. juni 1970. Lengst har rekorden stått i Oslo, som nådde 35 grader 21. juni 1901.

Årets varmeste dag så langt ble registrert i Nedre Eggedal i Buskerud, som hadde 33,8 grader 26. juni. Stedet hadde også den varmeste dagen i 2017, med 31,8 grader.

Så langt i år er det registrert én fylkesrekord; Bardufoss i Troms hadde 33,5 grader onsdag i forrige uke. Og statsmeteorolog Moxnes tror det kan bli rekord i flere fylker i dag – selv om nordnorske temperaturer holder seg stort sett under 25 grader fredag.

Tropenatt

Mange steder er det også naturlig nok varmt i vannet. For eksempel kan Øyungen i Eidskog i Hedmark skilte med 27 grader målt klokka 11 fredag, melder Yr.

Det er ventet tropenatt langs store deler av kysten, melder Meteorologisk institutt. Det innebæret at temperaturen ikke faller under 20 grader. Haugesund-området får trolig en natt med 25 grader som det laveste.

(©NTB)