Vikings Julian Ryerson i aksjon under U21-kampen mot Kosovo i juni. Foto: Terje Pedersen

Ryerson beholder plassen på U21-laget

Julian Ryerson får fornyet tillit på U21-landslaget, og det samme gjør Kölns Birk Risa. Martin Samuelsen og Per Kristian Bråtveit fra nordfylket er også å finne i U21-troppen til Leif Gunnar Smerud.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter å ha imponert for Viking i store deler av forrige sesong fikk Julian Ryerson sin mulighet på U21-landslaget i mars, da han debuterte mot Portugal. Siden har han vært i troppen, og Vikings midtbanemann ble igjen tatt ut da Leif Gunnar Smerud i dag presenterte landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Kosovo og Israel 28. august til 6. september.

Sola-buen Birk Risa fikk sin første mulighet på U21-landslaget i juni, og unggutten som til daglig spiller i tyske Köln er også tatt ut denne gang, sammen med Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit og West Hams Martin Samuelsen.

Lars Lagerbäck fant ikke plass til Rafik Zekhnini mot Aserbajdsjan og Tyskland i VM-kval. 19-åringen debuterte for Fiorentina i Serie A borte mot Inter søndag. Unggutten er i stedet med i U21-troppen til EM-kvalkampene mot Kosovo og Israel.

Han fikk ti minutter som innbytter mot Inter. Telemarkingen har fortsatt ikke bestemt seg for om han skal spille A-landslagsfotball for Norge eller Marokko. Dersom han spiller en offisiell seniorkamp (kval til mesterskap teller) vil han være bundet til den nasjonen.

Marokkos trener Herve Renard tok kontakt med Zekhnini for noen uker siden i håp om å få ham på kroken.

LES OGSÅ: Birger Meling tatt ut på A-landslaget igjen