Nær to timer forsinket, og uten rullestolen som er igjen i Lisboa, kom Sarah Louise Rung hjem fra Rio tirsdag. Hun ble møtt av venner, familie og en stor delegasjon fra svømmeklubben – Det var veldig gøy å være i Rio. Det var en opplevelse for livet, men det er godt å komme hjem, sier Rung. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

Rung hyllet på Sola – motivert for å satse videre

Sarah Louise Rung ble møtt av familie, venner og en hærskare fra Madla svømmeklubb. Svømmestjernen gir dem æren for medaljene hun har tatt.

Følg RA Sporten på Facebook!

To gull, ett sølv og to bronse la Sarah Louise Rung til på sin paralympiske medaljesamling i Rio, og da hun ble tatt imot av dem som betyr aller mest for henne vel hjemme på Sola i går ettermiddag delte hun ut klemmer til alle som møtte opp.

– Jeg hadde aldri vært her i dag, og hadde aldri tatt de medaljene jeg nå har, hvis de ikke hadde vært for disse menneskene. Det er de jeg trener med hver dag, og de som har pushet meg til å bli så god som jeg har blitt. Det er godt å se dem igjen, forteller Rung.

LES OGSÅ: Rung tok Rogalands 45.(!) paralympiske medalje

– Vanskelig å sette ord på det hun leverer

Hun fikk en tøff start på mesterskapet, men ved hjelp av støtteapparatet og gjengen der hjemme bestemte hun seg bare for å gi alt hun hadde videre.

– Jeg hadde trent i fire år for dette, og når det ikke gikk som jeg ønsket i starten var det tungt. Men jeg bestemte meg for at det var nå eller aldri, og er veldig godt fornøyd med å ha nådd målsettingen om fem medaljer, sier Rung.

Blant dem som møtte svømmestjernen på flyplassen var Madla-svømmer Erik Gidskehaug, som er umåtelig imponert over Rungs innsats i Rio.

– Det er vanskelig å sette ord på det hun leverer. Det å være på topp i ett mesterskap er én ting, men å gjøre det igjen nå er bare helt sinnssykt rått. Du skal trene så mye, og være så til stede i det øyeblikket du svømmer at det er enormt imponerende, sier han.

LES OGSÅ: Tok overlegent gull etter skandalefinale

Drar Madla-laget med seg

Sammen med Truls Wigdel dro Gidskehaug og Madla inn over 30 medaljer i NM, og Sarah Louise Rung får mye av æren.

– Det å ha en person som Sarah Louise i treningsmiljøet har vært en enorm motivasjon, og det er en glede å få være med i hennes treningshverdag. Hun er alltid positiv, hjelper alle som trenger det og er en fantastisk treningskompis å ha, sier Gidskehaug.

Begge skryter av miljøet i Madla, og det er også blant grunnene til at Rung vil satse videre til Paralympics i Tokyo.

– Madla er en klubb med gode trenere, fantastiske mennesker og et godt miljø. Jeg savner dem når jeg ikke kan trene med dem, men nå skal jeg ta noen uker borte fra vannet og Madla, slik at savnet skal gi meg ekstra motivasjon når jeg kommer tilbake, sier hun.

Satser videre

Nå er planen å slappe av på sofaen hjemme, før turen bærer til Spania der hun skal tilbringe tid sammen med konkurrent og venninne Teresa Perales.

– Det blir bra å komme seg litt vekk, prøve å lære meg spansk og gjøre noe nytt. Jeg ønsker en litt annen hverdag, før jeg skal sette meg ned med trenerne mine og Madla for å stake ut veien videre. Jeg har stor motivasjon for å forbedre tidene mine og håper å delta i Tokyo i 2020, forteller Rung som også øyner verdensrekordforsøk.

LES OGSÅ: Madla-svømmerne fosset inn til 30 NM-medaljer