Kristin Kragseth ble valgt som ny FK-leder på gårsdagens årsmøte. Her sammen med dirigent Jan O. Jansen. FOTO: TORBJØRN SVENDSEN

Ruglands plan ble klappet gjennom

Viking FKs årsmøte gikk unna på 40 små minutter. Alle som var innstilt til styreverv ble valgt til enstemmig applaus fra de 54 stemmeberettigede.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det var ingen overraskelse at årsmøtet omfavnet både forslaget til organisasjonsplan og innstillingen til nytt styre.

– Nei, det var ingen overraskelse. Vi har hatt en god dialog med våre medlemmer i forkant av dette ekstraordinære årsmøtet. Jeg tror det har vært nyttig at så mange har hatt en mening om måten klubben driver på. At vi nå går tilbake til to styrer tror jeg er et riktig skritt, sier Kristin Kragseth til RA.

– Utfordringene står i kø, men det er mange som har hjerte for Viking, sier hun.

LES OGSÅ: Avventende stemning før Vikings skjebneuker

Østenstad sentral

Den nye organisasjonsmodellen har åtte i Viking FK-styret, og fem i det nye AS-styret om også dagens ekstraordinære generalforsamling i ASA godkjenner planene. I går ble det klart at Egil Østenstad går inn i AS-styret sammen med FK-leder Kragseth. Den nye driftsmodellen som Ole Rugland og Helge Orstad utarbeidet etter den forrige generalforsamlingen i ASA, har et nyopprettet sportslig utvalg som skal ha beslutningsmyndighet i sportslige spørsmål.

– Det er naturlig at Egil Østenstad og Brede Paulsen Hangeland går inn på to av de tre plassene FK-styret innstiller til, men det er en sak vi vil komme tilbake til ganske raskt når styret tiltrer, sier Kragseth.

FK inn med tre millioner kroner

Alle utkast til avtaler mellom FK og AS ble klappet inn, men NFF har presisert at de to fra AS som går inn i sportslig utvalg bare kan ha rådgivende rolle i utvalget.

Årsmøtet ga FK-styret fullmakt til å bidra med 2,96 millioner kroner i en emisjon på 20 millioner. Det gir Stiftelsen Viking Fotball fortsatt 14,8 prosent av aksjene i Viking AS.

FK-styret: Kragseth (leder 1 år), Anne Kristine Rugland Thulin (nestleder 1 år), Brede Paulsen Hangeland (2 år), Rune Bertelsen (2 år), Rune Giske (2 år), Egil Østenstad (1 år), Finn Eide (2 år) og Waldemar Pettersen (vara 1 år).

LES OGSÅ: Viste scoringsteften sin igjen