Nyheter

Rosenberg Worley triller ut gladnyhet

Storsatsing er endelig ferdig bygget og hinter til oljeindustriens produktivitet i krisetid.

Tirsdag formiddag ble Rosenberg Worleys nyeste "mesterverk" med byggestart i november 2018 framstilt ved verftets fabrikkhall på Buøy.

Anlegget er 740 tonn, har en høyde på 21 meter og hadde en arbeidsstyrke på 300 mennesker over 420.000 arbeidstimer – og en kontrakt i milliardklassen for Rosenberg Worley.

– Vi er veldig godt fornøyde med å levere denne modulen på avtalt tid. Det er en milepæl som bekrefter at prosjektet har levert godt i forhold til det som var planlagt, sier administrerende direktør i Rosenberg Worley, Jan Narvestad til RA, mens anlegget trilles ut mot sjøen.

– Det er en markering som er kjekt å gjøre også, både for oss som bedrift men også for alle som har bidratt med å komme så langt i prosjektet. Det har vært en veldig viktig jobb for Rosenberg Worley. Når i tillegg solen skinner og påsken står for døren er dette en god anledning, vil jeg si.

Modulen, som skal ta imot olje fra brønnen og behandle den, skal installeres på Neptune Energy-opererte Gjøa-plattformen i mai. Den endelige driften av modulen er satt til slutten av 2021.

LES OGSÅ: Fem eksperter: Disse aksjene bør du satse på nå – og dette bør du holde deg unna

Får skryt: – Et mesterverk

Rosenberg Worley får ros av Neptune Energy, som opererer Gjøa-plattformen og som valgte Rosenberg-verftet til å utføre arbeidet, og operatør av selve Nova-feltet som knyttes til Gjør-feltets infrastruktur, Wintershall Dea.

– Jeg er takknemlig for jobben som er utført. Denne modulen er hjertet i operasjonen i Nova-feltet og et komplekst byggverk, så å levere i den opprinnelige tidsplanen er et mesterverk både av ingeniører og andre som har konstruert modulen, roser Wintershall Dea prosjektleder, Øyvind Eie.

Anlegget drives av elektrisk strøm fra land, og skal spare 200.000 tonn CO2 hvert år, informerer kommunikasjonsleder i Neptune Energy, Liv Jannie Omdal, til RA.

– Viktig at produktiviteten fortsetter

Tross ytterlige utfordringer med virustiltak og karantener de siste ukene, kom de i mål, forteller direktør for Nova-prosjektet i Neptune Energy, Arild Jåsund.

Han nevner også viktigheten av oljeindustriens produktivitet, spesielt i krisetider.

– Det er vanvittige ringvirkninger på den norske og lokale økonomien og hvor produktive oljeindustrien er med slike prosjekter, sier Jåsund til RA.

– Det er ingen hemmelighet at det er viktig for den norske økonomien og velferden at vi fortsatt har oljeindustrien oppe og går til alternativene eventuelt kommer på banen.

Wintershall Deas prosjektleder, Eie, legger til sin optimisme for den norske oljeproduktiviteten framover.

– Jeg kan ikke uttale meg generelt på oljeindustriens vegne, men jeg kan si så mye at flere av aktørene knyttet til ferdigstillingen av modulen har vært utsatt av koronaviruset og karantener, allikevel har de klart å gjennomføre dette prosjektet. Det er imponerende. Det viser vilje i utfordrende tider.

Mer fra Dagsavisen