Viking-direktør Eirik W. Henningsen skal la skjegget gro fram til Viking blir slått ut av cupen. Han satser på at kammen må i spill og at skjegget får leve fram til starten av desember. FOTO: ROY STORVIK

Rører ikke skjegget så lenge Viking er med i NM

Viking-direktør Eirik W. Henningsen vil endre sitt utseende totalt dersom Viking går langt i NM i år. Han har nemlig bestemt seg for å la barberhøvelen ligge fram til laget blir slått ut av NM. Laget møter EIK i 2. runde.

Følg RA Sporten på Facebook!

Drømmen til Henningsen er selvsagt at pryden skal få gro i fred fram til 3. desember.

– Det ville vært en fornøyelse å kunne la det gro fram til det. Da skal jeg i så fall ta skjegget dagen før finalen eller samme dag. Hvis vi ryker ut før det tar jeg det den dagen vil blir slått ut, sier en lattermild Henningsen til RA.

Han erkjenner at han er usikker på hvordan han kommer til å kle fullskjegg, men håper det blir så langt som mulig.

– Det har jeg aldri hatt før, sier Henningsen.

LES OGSÅ: "Viking er to poeng etter skjema"

Videre til 2. runde

Foreløpig beskriver han de sparsommelige stubbene som behagelige, men innser at det både kan komme til å klø og gi ham et litt mer skremmende ytre.

– Jeg har alltid lurt på hvordan jeg ser ut med et skikkelig vikingskjegg, men har ikke våget å finne det ut. Dette har jeg faktisk tenkt litt på. Det er viktig å ikke ta seg selv så selvhøytidelig.
Henningsen og hans Viking tok seg forbi Riska i første runde av NM forrige uke. Da vant laget 4–1.

LES OGSÅ: Adegbenro reddet poeng

Viktig økonomisk

Et cupeventyr vil bety mye for klubben økonomisk. I 2016 tapte de mørkeblå en betydelig sum på å ryke på trynet ut for Vidar allerede i den tredje runden.

Klubben hadde også budsjettert med å gå lengre. De mørkeblå var sist i semifinale i NM i 2015. Da ble det tap for Sarpsborg hjemme på Viking stadion.