Roger Nilsen er på vei tilbake i Viking. Denne gang er utgangspunktet en rolle rundt damelaget. Foto: Lars Fisketjøn

Roger Nilsen på vei inn i Viking

Roger Nilsen er i dialog med Viking og på vei inn i klubben igjen. Denne gangen er det i utgangspunktet snakk om et engasjement rundt kvinnesatsingen i klubben.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den tidligere landslagsspilleren forsvant ut av dørene i Jåttåvågen da Åge Hareide var trener i klubben. Han fikk beskjed om at jobben som spillerutvikler ville avvikles i oktober 2010.

Etter det jobbet Nilsen en periode i Stavanger før han flyttet hjem til Tromsø. Der har han hatt en stilling ved Norges Toppidrettsgymnas og har også trent damelaget til Fløya.

Nå er han tilbake i Stavanger.

– Det stemmer at jeg har vært i dialog med Viking om å gå inn i damesatsingen i klubben. Etter å ha trent Fløya i to år føler jeg også at jeg har noe å bidra med på dette feltet, sier han til RA.

Tar gjerne en diskusjon om A-laget

Han forteller at ingen kontrakter er underskrevet, men at intensjonen er at han skal inn i Viking igjen nå.

Til tross for at det var en opprivende «skilsmisse sist» er Nilsen klar på at det var mer personavhengig. Den tidligere forsvareren takket også nylig nei til å ta over Vidars herrelag i 2. divisjon.

LES OGSÅ: Andersen, Nilsen og Aarsheim takket nei til Vidar

Nilsen, som var en stor publikumshelt i Stavanger som spiller, har som trener vært kjent for å være god på spillerutvikling. Han har også trent SIF. Det er med andre ord ikke unaturlig å sette ham i sammenheng med en rolle rundt A-laget for herrer i Viking. Enten som hovedtrener eller assistent. Han avviser heller ikke at han kunne tatt en prat om det.

– Vet du hva – jeg har hele tiden sagt at Viking er min klubb. Det var en trasig avgang sist, men det var mest personorientert. Jeg har alltid hatt sans for klubben og kan tenke meg en jobb i klubben. Dialogen om damelaget ble tatt opp før Kjell Jonevret gikk av.

– Men er du lysten på å ta over?

– Det er nærliggende å nevne alle med bakgrunn, utdannelse og erfaring til den jobben. Jeg ønsker å jobbe i fotballen og alle vet at jeg er tilbake i byen, sier Nilsen.

Leder for sport og utvikling i Viking, Bård Wiggen, bekrefter at de har en dialog med Nilsen. Om de vil dra hans navn inn mot A-laget i stedet vil han ikke ta stilling til foreløpig.

– Vi har pratet med Roger og drøftet tanker og familiesituasjon etter at han signaliserte at han flyttet tilbake. Men vi har ikke fått begynne å se så mye på kabalen rundt A-laget foreløpig – annet enn en avtale om å prate med Ian Burchnall, sier Wiggen.

LES OGSÅ: Burchnall åpen for å ta over Viking

Nilsen forholder seg uansett kun til det de har snakket om – nemlig kvinnesatsingen i klubben.

Må starte i 4. divisjon

De siste par årene har dette vært et samarbeid med Hinna. Samarbeidsklubben tapte i år kvalifiseringen til 1. divisjon. Samtidig har ikke samarbeidet fungert. Derfor skiller de lag.

– Det medfører at vi starter i 4. divisjon igjen. Selvsagt er det ikke ideelt, men klubben ønsker at jentene skal føle at de er med på noe. På sikt er målet å skape et lokomotiv for damene i regionen.
Nilsen er tiltenkt en overordnet rolle i en slik satsing. Ikke som hovedtrener. Det er snakk om en deltidsstilling.

LES OGSÅ: Kapteinen: – Ingen tvil om at vi vil ha Ian