Roganytt

Nekter bot for å ha sparket i politibil

Sandnes-mannen kreves for 19.000 kroner.

23. november må en 24 år gammel mann fra Sandnes møte i Stavanger tinghus. Bakgrunnen for det er at han 17. juni i år, omkring klokken 03.50, skal ha klatret på taket til et utested på Skagenkaien, til tross for at han 10 minutter tidligere hadde fått pålegg av politiet om å forlate utestedet.

22. april i år, omkring klokken 01.30, skal han også ha sparket i en politibil på Skagenkaien, slik at det ble en bulk i venstre framdør.

For dette har han fått et forelegg på 16.000 kroner. Dette har han nektet å vedta, noe som er grunnen til at sakene skal opp for retten.

«Påtalemyndigheten mener at straffskyld i denne saken kan bevises utover enhver rimelig tvil og at saken bør avgjøres med et forelegg. Forelegget er et tilbud om å gjøre opp straffesaken uten behandling i retten», heter det i forelegget.

I retten vil det bli lagt ned påstand om at 24-åringen skal dømmes til å betale en bot på 19.000 kroner.


Nyeste fra Dagsavisen.no: