Roganytt

Fikk ikke kjøre videre med dette kjøretøyet

Statens vegvesen har hatt kontroll.

Kontrollen fant sted på Krossmoen kontrollstasjon ved E 39 på Helleland søndag kveld.

Resultatet av kontrollen var følgende:

Ifølge Statens vegvesen så var de fleste kjøretøyene som var innom kontrollen tilsynelatende i orden.

– De fleste kjøretøyene var det ikke indikasjoner på at det skulle være noe galt, så de ble vinket videre etter en vektkontroll og en rask visuell kontroll rundt bilen. De kjøretøyene hvor det ble sett på lastesikring så var dette i helt topp stand, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Samtidig var det også noen kjøretøy som måtte gjøre noen utbedringer før turen fikk fortsette.

Ett kjøretøy med tilhenger ble stoppet da ingen lys på tilhengeren virket. Her hadde en kabel falt ut under kjøring, så føreren måtte rette opp i forholdet før han fikk kjøre videre.

Ett kjøretøy måtte merke utstikkende gods før det fikk kjøre videre. Alt gods som stikker ut foran kjøretøyet skal merkes og alt gods bak som stikker ut mer en én meter skal merkes.

Ett vogntog fikk pålegg om omlasting til lovlig vekt før kjøretøyet kunne kjøre videre. Her ble foretaket ilagt et overlastgebyr på 5150 kroner.

To førere ble ilagt gebyr på 500 kroner hver for kjøring uten medbrakt vognkort til kjøretøyet.

Ett utenlandsk kjøretøy fikk bruksforbud fram til råderetten over kjøretøyet var bekreftet.

Ifølge Statens vegvesen må førere av utenlandske kjøretøy dokumentere at de har rett til å bruke kjøretøyet. Dette gjøres ved framlegging originalt vognkort for kjøretøyet. Når dette ikke er medbrakt, så må det skaffes dokumentasjon på råderetten før de får kjøre videre.

Ett kjøretøy måtte ta bort sikthindrende gjenstander i frontrute før det fikk kjøre videre.

Én personbil ble stoppet grunnet manglende forsikring på kjøretøyet. Eier av kjøretøyet klarte å ordne opp i forholdet på stedet, så kjøretøyet ble ikke avskiltet.

Mer fra Dagsavisen